RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Det skjer nok mer enn jeg vet om

Sist oppdatert:
Slik er Therese Johaug blitt en bedre skiløper.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Therese Johaug stilte i helt ny skidress og egendesignede hansker da hun, som første kvinne siden Hilde Gjermundshaug Pedersen i 2003, slo Marit Bjørgen på 10-kilometeren under den nasjonale åpningshelgen.

Til tross for økt interesse fra media, oppdragene som modell, og nå oppstarten av et eget klesmerke, har Johaug klart å beholde fokus, og attpåtil bli en bedre langrennsløper.

- Jeg har et veldig godt støtteapparat som tar mye av støyten. Jeg klarer å skjerme meg selv og ha fokus på det jeg skal ha fokus på. Det foregår nok mer rundt meg enn det jeg vet om, sier hun til Nettavisen etter åpningsrennet på Beitostølen, som endte med seier - fem sekunder bedre enn Bjørgen.

- I dag hadde jeg som mål å roe meg ned, og tenke kraft i hvert skyv. Jeg har stresset mye før og ikke gått teknisk bra på ski. I dag kjente jeg at jeg klarte å finne roen. Det var veldig moro å vinne, spesielt når det var så hard sekundstrid med Marit. Hun har vært suveren her før, og jeg har vært en del sekunder bak henne, så det var artig å ta steget helt øverst, forteller 24-åringen.

- Hater å tape
Bjørgen lot seg imponere av den åtte år yngre langvenninnen, men innrømmer at det var surt å se førsteplassen glippe for første gang siden 2003.

- Jeg hater å tape, sier hun til pressehavet.

- Men noen ganger må man innse at andre er bedre. Therese har gjort en fantastisk jobb i sommer og høst, og har løftet seg noen hakk fra i fjor. Det er ikke uventet at hun gikk fort her i dag.

Bjørgen hevder at løpet ikke var hennes beste, men at hun ligger godt an før verdenscupåpningen i Gällivare neste helg.

- Jeg har gjort mye riktig i sommer og høst. Mot neste helg må jeg jobbe med å roe meg ned, og gå bedre teknisk på ski. Det ble litt mye kaving, og jeg ville nok litt mye. Det er ikke helt maks, og har nok litt mer å gå på. Men jeg er ganske sikker på at løpet hadde holdt til en pallplass i verdenscupen, sier en selvsikker Bjørgen til Nettavisen.

Kvitt nervene
Johaug føler seg på ingen måte trygg på at verdenscupåpningen blir en like stor suksess.

- Jeg er veldig glad, men tar ikke av. Det er et nytt, viktig renn om en uke, og mye kan skje før den tid. Jeg vet at det jeg gjorde i dag var veldig bra, og klarer jeg det samme neste helg, vil jeg være veldig fornøyd, sier jenta fra Dalsbygda.

- Nå er første rennet unnagjort og de verste nervene er ute av kroppen.

VI FULGTE FREDAGENS SESONGSTART LIVE HER .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere