- Det skrives mye dritt i italienske aviser

Foto: Laurent Cipriani (AP/Scanpix)

Angelo Furlan om forholdet til doplegen Nigrelli og overgangen til Christina Watches. Eksklusivt!

14.05.11 11:52

I forkant av både 2010- og 2011-utgaven av Giro d’Italia har italienske medier servert store oppslag om en mulig dopingskandale rundt Lampre-laget.

Saken har i det siste druknet i det tragiske dødsfallet til Wouter Weylandt, men like fullt, den henger over en rekke italienske ryttere.

En av de som er mest rammet er den tidligere verdensmesteren Alessandro Ballan. Ballan er suspendert av eget lag, BMC Racing Team, og det samme er lagkamerat Mauro Santambrogio. En annen stjerne som ikke har fått stille til start av eget lag er Movistars Marzio Burseghin. Veteranen ble nummer tre i 2008.

Én rytter som syklet i Lampre, men som ikke er mistenkt, er spurtveteranen Angelo Furlan. Thor Hushovds tidligere lagkamerat sykler nå sammen med Michael Rasmussen i Christina Watches.

Italiensk media skriver mye dritt
Furlan kjenner ikke situasjonen veldig godt, men forteller det han vet til procycling.no.

- Jeg har hørt litt om saken. Men jeg vil ikke si noe dumt, fordi jeg ikke kjenner saken godt nok, forteller han til procycling.no.

- Men det jeg vil si er at italiensk media skriver mye dritt. Hvis du leser Gazzetta dello Sport fra før giroen i fjor, så står det omtrent det samme som i år. Det kommer alltid noe om doping før giroen, forklarer en oppgitt Furlan.

Selv om han er oppgitt over dopingfokuset, innrømmer han at mye nok stemmer.

- Mest sannsynlig stemmer 60-70 prosent av det de skriver.

Har møtt Nigrelli
Etterforskningen er i første rekke sentrert rundt en lege ved navn Guido Nigrelli. Italienske Furlan forteller at han har møtt legen.

- Jeg har møtt han et par ganger. Slik jeg kjenner han er han en god person, men jeg vet ikke hva han har gjort i sitt firma.

Furlan har i sin lange karriere som sprinter unngått å bli mistenkt for noe som helst. På grunn av nettopp det er 33-åringen litt vemodig over å ikke kunne sikre seg en skikkelig proffkontrakt i 2011.

- Det er litt rart at jeg ikke fikk noen kontrakt noe sted. Det var aldri problemer rundt meg, og jeg har aldri vært mistenkt. Men jeg har det fint i Christina Watches, understreker mannen med to etappeseirer i Spania rundt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.