RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det smeller noe voldsomt utpå der

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen om forholdene på standplass under en VM-stafett.

ANTERSELVA (Nettavisen): Norge ble bare nummer fem på fjorårets OL-stafett i Torino. Nå er en revansjesugen Ole Einar Bjørndalen klar til å kjempe om gullet på lørdagens VM-stafett i Anterselva.

Gullgutten gleder seg som en liten unge. Han har jo ikke konkurrert siden den skuffende innsatsen på tirsdagens normaldistanse.

- Det har kriblet noe voldsomt etter å komme i gang igjen. Og en stafett er gøy, det er mye trøkk og mye press. Akkurat som jeg liker det, sier Ole Einar Bjørndalen på pressetreffet utenfor Hotell Falkenstein sent fredag kveld.

- Det smeller noe voldsomt
Han går ankeretappen for Norge, og ser spesielt frem til den knivskarpe konkurransen på standplass.

- Det smeller noe voldsomt utpå der under en stafett. Alle har jo tre ekstraskudd og prøver hele tiden å få til den raskeste og best mulige serien, og bruker fort noen ekstraskudd, fastslår Bjørndalen.

- Føler du et ekstra press siden du skal gå ankeretappen?

- Nei, jeg liker press, og jeg liker gå sisteetappen, svarer Norges største skiskytterstjerne.

- Men det er klart det blir mindre press om de andre tre på laget har sikret et solid forsprang. 30 sekunder hadde passet meg bra, gliser han.

- Surt for Svendsen
Emil Hegle Svendsen er satt på andreetappen for Norge, men har pådratt seg sykdom. Først lørdag formiddag blir det klart om stjerneskuddet blir friskmeldt tidsnok til å stille på startstreken.

- Klart det er jævlig surt for Emil om han ikke får gå. Men han er en ung idrettsutøver som har mange gode år foran seg. Jeg har full forståelse for om det medisinske apparatet vil spare ham, sier medaljegrossisten.

Lars Berger tar Svendsens plass på den andre etappen dersom supertalentet må kaste inn håndkleet.

- Lars er en grisegod skiskytter, og vi har like store medaljesjanser om han går, mener Bjørndalen.

- Kult med stafettgull
Han er ikke i tvil om at et stafett-gull henger like høyt som en individuell gullmedalje. Minst.

- Et laggull er noe av det kuleste du kan ta. Det er dette vi har trent sammen og måltrettet for hele sesongen, sier Bjørndalen.

Veteranen Halvard Hanevold skulle opprinnelig ha gått den andre eller tredje etappen for Norge. Men super-Svendsens sykdom førte til endringer i det opprinnelige oppsettet.

Hanevold går derfor ut først på det norske laget. Emil Hegle Svendsen (Lars Berger om Svendsen ikke blir friskmeldt) går andre, Frode Andresen tredje og Ole Einar Bjørndalen tar seg selvfølgelig av ankeretappen.

- Men første etappen passer meg like godt som alle de andre etappene. Det er veldig surt om Emil ikke kan gå, men blir Berger tatt ut er sjansene våre like store, sier Hanevold til Nettavisen.

Medaljemål
Norges landslagsledelse sa før sesongen at målet er medalje på årets VM-stafett. Men Hanevold mener presset på lørdagens stafett ikke blir større av den grunn.

- Nei, det er ikke sånn at vi ikke får lov til å spise på en uke om vi ikke tar medalje. Det er surt om vi mislykkes, men en VM-stafett blir fort historie, poengterer han.

PS: Sist Norge tok stafett-gull i VM var i Hochfilzen i 2005. Siden den gang hadde et norsk ikke lag tatt VM-gull siden 1967.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere