*Nettavisen* Sport.

- Det som skjedde i OL var bittert

Foto: AFP/Scanpix

Fredag sto Magnus Moan på toppen av pallen igjen, etter skuffelsen i OL. Nå håper han flere støttespillere melder seg, slik at han kan satse for fullt mot neste OL.

05.03.10 20:15

Det som skulle bli et jubel-OL med medalje for Magnus Moan endte i skuffelse. Mye på grunn av skiftende vindforhold som førte til håpløse utgangspunkt for Moan etter hoppingen. En 9. plass i normalbakken, en 15. plass i storbakken og en 5. plass i lagkonkurransen ble fasiten.

Fredag gikk det første verdenscuprennet etter OL, og der var Moan tilbake der han ønsker å være, på toppen av pallen. Moan gikk nemlig inn til sin 17. seier i verdenscupen.

Og til tross for at Moan var godt fornøyd med seieren, klarte ikke trønderen å legge skjul på at seieren kom med en bismak.

- Det verste som kunne skje
- Det er ingen tvil om at denne seieren kom med en bismak. Det som skjedde i OL er jeg ferdig med, det får jeg ikke gjrot noe med uansett. Men alle som så det siste rennet så hvilken parodi det ble. Da gikk rullegardinen ned for arrangøren, sier Moan til Nettavisen.

For Moan vant de to siste verdenscuprennene han deltok i før OL i Vancouver. Og nå vant han altså det første etter mesterskapet. Men på flyet fra Vancouver var det ingen medaljer med i nordmannens koffert.

Og selv om Moan insisterer på at han er ferdig med OL, lar han det skinne gjennom at norsk kombinertsport kan føle seg snytt.

- Det er veldig artig at nordmenn i de andre grenene gjør det bra, det er positivt for idrettsnorge. Men for norsk kombinertsport var det som skjedde i Vancouver det aller verste som kunne skje. Jeg var i god form før, under og etter mesterskapet, men sisterennet ble en gedigen parodi. Det er utrolig bittert at vi ikke fikk vist oss fra vår beste side, sier Moan.

- Motivasjonen og lysten er der
For Moan legger ikke skjul på at kombinertlandslaget ikke akkurat vasser i penger, og at det er tøft å satse så hardt når samarbeidspartnerene er få.

- Vi trenger all den oppmerksomheten vi kan få for å få med oss flere støttespillere. Samtidig er det synd at vi ikke får gitt noe tilbake til de som har støttet oss hele veien. Vi var rett og slett ikke i nærheten av å vise oss fra vår beste side.

Nå håper han å avslutte sesongen med stil. Med en sterk avslutning har han en god sjanse til å kapre andreplassen sammenlagt i verdenscupen.

- Jeg går for å komme på pallen i hvert eneste renn. Og neste helg skal vi hoppe i nybakken i Holmenkollen og jeg håper å gjøre det godt på hjemmebane, sier Moan.

Og selv om det er lenge til, innrømmer Moan at akkurat nå er motivasjonen sterk for å satse mot OL i Sotsji i 2014. Men da må flere ting falle på plass.

- Jeg er kun 30 år om fire år, men mye skal falle på plass. Motivasjonen og lysten er der i alle fall nå. Samtidig ser jeg at det opplegget jeg kjørte i forkant av Vancouver funket veldig bra for meg, ser man bort ifra vindforholdene selvfølgelig, sier Moan.

Derimot er det viktig at rammebetingelsene skal falle på plass, slik at det legges til rette for en skikkelig satsing.

- Det gleder meg
Også landslagssjef Kjetil Strandbråten ser at fredagens verdenscupseier var en liten revansj for Moan etter OL-fadesen, samtidig som det viste at formen til trønderen har vært god hele veien.

- Han vant jo sine to siste verdenscupkonkurranser før OL, og nå vinner han det første etter. Det tyder på at Magnus var i form under OL, men det kan vi ikke gjøre noe med nå likevel. Det erlikevel viktig å få et svar så raskt som dette, sier Strandbråten til Nettavisen.

Og han blir glad når han får høre at Moan selv er motivert for å satse mot Sotsji.

- Det gleder meg å høre at han har den innstillingen. Det er selvfølgelig ikke artig med en sånn nedtur som vi fikk i Vancouver, men man får insipirasjon til å fighte videre. Det skjer mye på veien mot Sotsji, men med rett motivasjon har han muligheten til å gjøre et godt mesterskap der, sier Strandbråten.

Og når det gjelder utstillingsvinduet et OL er for mulige samarbeidspartnere, mener Strandbråten at de norske kombinertgutta allerede neste helg får muligheten til å vise seg fram.

- Alle store begivenheter er gode utstillingsvinduer. Men vi har muligheten til å vise oss fram der vi er nå, og så har vi prøve-VM på hjemmebane der vi kan gjøre en god figur.

Og med tanke på Moans prestasjon fredag, lover det godt for resten av sesongen.

Godt langrenn
Han lå på en 14. plass foran langrennet med et hopp på 111 meter, 1.30 minutter bak den ledende østerrikeren Wilhelm Denifl som hoppet 124,5 meter.

Sakte men sikkert spise Moan seg inn på teten, og etter hvert ble det en stor gruppe som jaktet østerrikske Mario Stecher i front.

På den siste runden fikk Moan med seg finske Hannu Manninen og tyske Tino Edelmann i et angrep. De gikk forbi Stecher, og det var mellom disse tre kampen om seieren skulle stå.

Inn i siste sving gikk Moan først med Manninen i rygg.

Ut på oppløpet var nordmannen suveren, og han fikk dermed en fin oppreisning etter OL-fadesen.

Mikko Kokslien endte på 19. plass, 1.09 bak Moan, selv om den vanligvis så raske langrennsløperen bare startet 11 sekunder bak Moan etter hopprennet.

Petter Tande endte på 21. plass etter en 25. plass før langrennet. Jan Schmid gikk seg opp fra 32. til 23. plass.

Her finner du fullstendig resultatliste.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.