RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det sprer seg som en pest

Sist oppdatert:
Sverige er fremdeles i sjokk etter dommerangrepet i Parken. Sjekk hva svenske kommentatorer skriver om saken her.

Angrepet mot dommer Herbert Fandel rystet ikke bare Sverige og Danmark, men en hel fotballverden. Et drøyt døgn etter «slagene i Parken» har svenskene fremdeles ikke kommet over sjokket.

De mest kjente sportskommentatorene mener fotballbråk sprer seg som en pest - og gir full støtte til dommer Herbert Fandel for å ha avbrutt kampen og gitt Sverige seieren.

Dette skriver svenske kommentatorer:

- Vi kan ikke lenger riste på hodet over tilstandene i Italia, Sør-Amerika og Spania. Idioter som tar seg friheter og gjør galskap i fotballens navn, er ikke lenger et problem der og da. Det vi så på lørdag, bekrefter bare det vi visste fra før, og at det skjer her og nå.

- Vi har sett det på Söderstadion, Råsunda, utenfor våre arenaer. Vi ser det i Värmland i form av bombetrusler mot ishaller og mordtrusler mot trenerne. Det sprer seg som en pest. Og det kommer til å bli verre.
Jonas Karlsson, SVT Sport

- En av de beste fotballkamper jeg har sett med en av den tristeste slutten jeg har sett. Det er helt fryktelig at en fotballkamp blir avsluttet på en slik måte. At en tilskuer kan ødelegge Danmarks sjanser for å gå videre.
Mats Olsson, Expressen

- Du kan si at rett lag vant, for Sverige hadde fått straffe og kunne satt inn 4-3 på rettferdig vis. Det var da bøllen fra tribunen tok seg inn på banen og slo mot dommeren. Fotballbanen var i helgen igjen plassen der Herbet Fandel skulle utføre sitt arbeid. Og om han ikke føler seg trygg på sin arbeidsplass, må man respektere at han avbryter kampen.
Johan Esk, Dagens Nyheter

- Ballen lå dessuten klar på straffemerket slik at Sverige kunne avgjøre kampen på sportslig vis. Men Herbert Fandel ville det annerledes. Hans avgjørelse om å avbryte folkefesten og gi gjestene seieren med bare noen minutter igjen å spille var å sette seg selv i sentrum fremfor spillet. Avgjørelsen minnet litt om Anders Frisk, en annen kampleder som stort sett alltid satte seg selv i sentrum.
Jan Majlard, Svenska Dagbladet

- Herbert Fandel, konsertpianisten som er en av verdens fremste dommere (han dømte nylig finalen i Mesterligaen), viste så mye integritet og mot at jeg alltid kommer til å beundre ham. Han sa stopp. Han sa at det var nok. Han sa at en fotballkamp han ikke kan dømme uten å risikere å bli mishandlet er ingen fotballkamp verd å spille eller dømme.
Simon Bank, Aftonbladet

- Dommeren gjorde helt rett. Han hadde ikke noe valg. Et slag av en idiot, og ytterligere to idioter som løp inn på banen etter at kampen var avbrutt. Da hadde han foreløpig ikke avgjort å gi Sverige seieren. Tre idioter i røde trøyer og Danmark kan miste EM.
Anja Gatu, Sydsvenska Dagbladet

- En dansk supporter ville ta saken i egne hender, gi Fandel et slag som Christian Poulsen ga Marcus Rosenberg, det var det som var opprinnelsen til hele skandalen.
Mats Härd, Göteborgs-Posten

Var det riktig av dommeren å avbryte kampen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere