- Det største som har skjedd karrieren

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Poengkongen i GET-ligaen håper utenlandske klubber har lagt merke til han.

02.03.10 23:09

Lillehammers Tomi Pöllänen har gjort flest poeng i GET-ligaen denne sesongen med 69, på 48 kamper.

- For meg personlig er dette det største som har skjedd i hockeykarrieren, sier Pöllänen til Nettavisen.

Finnen har spilt tre sesonger i Lillehammer og vært høyt oppe på poenglisten hele tiden. Til sammen har han gjort 176 poeng for Oppland-klubben.

- Det er hele laget som sørger for denne statistikken, sier en ydmyk Pöllänen, som dessuten har stått for flest assist denne sesongen.

Vil til utlandet
Tidligere har 31-åringen spilt for fineske Jokipojat Joensuu, KalPa Kuopio, Ässät Pori og KooKoo Kouvola. Pöllänen har også én sesong i Frisk Asker, hvor han gjorde 51 poeng, og han spilte i sveitsiske HV Sierre før han kom til Lillehammer.

Hockeyspilleren har foreløpig ingen kontrakt for neste sesong. Han håper poengstatistikken blir lagt merke til i større ligaer.

- Det kan gi karrieren min et løft. Det er klart jeg vil spille i så stor liga som mulig. Sverige hadde vært gøy, men jeg har et åpent sinn. Akkurat nå vil jeg kun fokusere på sluttspillet, medgir Pöllänen.

Det ble relativt knepent i toppen av poengtabellen. Sarpsborgs Jonas Solberg Andersen gjorde 66 poeng og havnet like bak Pöllänen. Samme lag hadde dessuten den beste keeperen. Phil Osaer hadde en redningsprosent på 91,9. Flest mål scoret Lørenskogs Marco Charpentier med 35 nettkjenninger.

Vålerenga er best
Kun sluttspillet gjenstår for lagene i GET-ligaen, som spilte siste runde tirsdag. Vålerenga fastslo at de er best med 4-2-seier over Sparta Sarpsborg. Oslo-laget endte dermed tolv poeng foran motstanderen på andreplass.

Stavanger Oilers tok tredjeplassen fra Lørenskog da de vant 5-1 på bortebane. Manglerud Star og Stjernen spilte uavgjort 1-1

Frisk Asker slo Storhamar Dragons 3-1, men havnet likevel nederst på tabellen. De skal derfor ut i kvalikspill mot Rosenborg, Gruner og Kongsvinger.

Valgte lokale lag
Både Vålerenga og Sparta Sarpsborg valgte lokale lag til sine kvartfinaler i serieavslutningen. Seriemesteren spiller mot Manglerud Star, mens Sparta møter Stjernen. Dermed blir det lokalderby både i Oslo og Østfold.

Stavanger Oilers valgte Lillehammer. Dermed endte Lørenskog opp med Storhamar.

Kvartfinalene begynner torsdag, og spilles best av sju kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag