*Nettavisen* Sport.

- Det teller ikke noe som helst

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Verdensmester Anders Bardal benekter at han er favoritt foran konkurransen i stor bakke.

Gleden og optimismen lyste ut av øyene på den ferske verdensmester Anders Bardal dagen før han skal hoppe om et nytt gull i ski-VM.

Bardal er naturligvis forhåndskvalifisert til rennet.

Tirsdag tok Bardal sine første treningshopp i bakken. Han fikk fri fra mandagens trening etter eget ønske. Det vitner om en utøver proppfull av selvtillit. Slik gjør bare en løper som er trygg på seg selv. Der er tobarnsfaren fra Steinkjer akkurat nå. Han har vært der en god stund også.

- Jeg var veldig i nærheten i de første treningshoppene.

Bardal tok Norges første VM-gull i normalbakken på 47 år sist lørdag. Den forrige som vant var Bjørn Wirkola i Oslo i 1966.

Tommy Ingebrigtsen er den siste norske med seier i stor bakke i VM. Det skjedde i Thunder Bay i 1995.

Styr
Lørdagens seier skapte naturlig nok litt styr rundt Bardal, men han var veldig imøtekommende og rolig etterpå. Også under søndagens medaljeseremoni var han imøtekommenheten selv og tok seg tid til alle som ville ha en bit av ham.

- Jeg har veldig mange meldinger på telefonen og på Facebook, og Twitter har boblet over av tilbakemeldinger. Jeg har fått med meg det meste, og det er veldig hyggelig.

- Hvordan er det å gå inn i en ny konkurranse som verdensmester?

- Det føles veldig godt å ha det med seg, men når du står på start torsdag teller ikke det noe som helst. Der og da er det glemt. Jeg blir sint og skuffet om jeg ikke presterer som jeg skal da, sier Bardal til NTB.

Jobb
Bardal sier at den samme jobben må gjøres på nytt.

- Resultat har jeg ikke tenkt på. Gjør jeg den jobben jeg vet at jeg kan så blir dette bra.

- Har du fått råd og veiledning etter gullet og fram til neste VM-sjanse?

- Jeg trenger ingen råd fra folk utenfra miljøet nei. Det handler om å gjøre de enkle samme tingene som vi har gjort i hele vinter.

- Og hvem blir best torsdag?

- Gregor Schlierenzauer er favoritt igjen, og så har du Anders Jacobsen, Tom Hilde og Andreas Stjernen og meg selv. Du har også et par habile tyskere. Her er det mange muligheter. Det er det som gjør dette så spennende, sa Bardal. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.