*Nettavisen* Sport.

- Det var bare en spøk, Rekdal

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Kjetil Rekdal tar en av spillerne sine på senga to dager før cupfinalen.

04.11.11 20:18

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Den største stjernen hos cupfinalisten Aalesund, er ikke en spiller, slik normen må sies å være. I Aalesund er det trener Kjetil Rekdal alle vil snakke med hele tiden. Og Rekdal svarer tålmodig, gang etter gang.

Sånn var det også under pressetreffet til Aalesund på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo to dager før cupfinalen går av stabelen.

Søndag kan en av spillerne overta rampelyset, i alle fall for en stund, ved å bli matchvinner mot Brann.

Kjetil Rekdal tror det blir Jason Morrison.

- Kan ikke stole på meg
Ja, du leste riktig: Jason Morrison. 26-åringen fra Jamaica, som tidligere har spilt for klubber som Ferencvaros og Strømsgodset. Som står med null mål så langt i år. Som scoret null mål i fjor. Som kun har scoret ett mål i løpet av sine 25-landskamper.

Likevel, på spørsmål om hvem i Aalesund-stallen han anser som den mest sannsynlige matchvinneren, svarer Rekdal med navnet til klubbens dyktige midtbaneanker.

- Jason Morrison har lovet meg et mål. Han har ikke scoret i hele år, men har lovet meg et mål i cupfinalen, sier Rekdal til Nettavisen.

Morrison blir nesten forskrekket når Nettavisen konfronterer ham med forventningene hos sjefen.

- Det var bare en spøk! utbryter han.

- Vi får se hva som skjer i kampen, men han kan ikke stole på at jeg scorer mål. Jeg har ikke scoret hele sesongen! Hvis jeg får sjansen, kanskje jeg scorer, men hovedjobben min er å forhindre motstanderen i å score, sier Morrison til Nettavisen.

Dansk inspirasjon
Morrison burde kanskje lese litt om John «Faxe» Jensen, den danske midtbanespilleren som hadde ankerrollen i landslaget og Arsenal på 90-tallet.

Dansken prøvde virkelig å score mål, selv fra sin defensive rolle, men det ble nesten aldri noen uttelling. Det ga ham kultstatus. Arsenal-fansen pleide å rope «skyt» hver gang Jensen fikk ballen, selv om han var på egen banehalvdel. Først i sin 98. kamp for Arsenal scoret han, med et skudd fra 16 meter mot QPR.

Det mest interessante er nok likevel at det var nettopp John Jensen som scoret 1-0-målet da Danmark slo Tyskland i finalen i EM i 1992. Dette var ett av de fire landslagsmålene han fikk på 69 kamper.

- Ja, det skjer innimellom at spillere som normalt ikke scorer, plutselig dukker opp i en finale, erkjenner Morrison.

Søndag kan det bli han.

Nettavisen følger cupfinalen direkte fra 13.15 søndag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag