RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var bare et spørsmål om tid

Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Med Brede Hangeland sto Fulham lenge imot Arsenal. Men det gikk som det måtte gå.

ARSENAL - FULHAM 2-0:

Uten Brede Hangeland i forsvaret har Fulham lekket som en sil bakover på banen.

Laget tapte sine sju første kamper etter at nordmannen forsvant med skade i oktober, og selv om londonlaget har tatt et par viktige trepoengere i desember og januar, har kamper som 0-6-tapet for Hull i romjulen og 1-4 hjemme for Sunderland sist helg vist hvorfor Hangeland er så viktig for Fulham.

Denne uken var nordmannen imidlertid med i FA-cupmøtet med Norwich, som Fulham vant 3-0.

- Interessant kamp om gullet
Lørdag ventet en ny og større utfordring, da serielederne Arsenal skulle besøkes på ærverdige Emirates Stadium. Og selv om Fulham gjorde en god jobb med å forsvare seg, og holdt nullen fram til pause, måtte de til slutt gi tapt for det som for øyeblikket er Englands beste lag.

To mål av Santi Cazorla tidlig i andre omgang var det som måtte til for å senke Hangeland og hans lagkamerater.

- Det var bare et spørsmål om tid, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge BBC etter kampen.

- Vi var kanskje ikke raske nok i første omgang. I andre omgang var tempoet mye bedre, og vi skapte sjanser.

Wenger tror at presset som hviler på Arsenal som serieledere, med Manchester City poenget bak seg, kan snus til noe positivt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Presset er der, men det er noe positivt. Jeg tror det er viktig å fortsette å fokusere på hvordan vi vil spille og den solidariteten som finnes i spillergruppa, som er eksepsjonell og vil skaffe oss poengene, sier franskmannen.

- Manchester City er et godt lag, så det vil gjøre kampen om gullet enda mer interessant.

Hangeland-redning på strek
Allerede etter fem minutter av lørdagens kamp måtte Brede Hangeland trå til i aksjon, da Jack Wilshere tredde gjennom Mesut Özil som fikk avslutte alene med keeper. Ballen gikk forbi Fulhams sisteskanse, men på streken var Hangeland på plass og fikk ryddet ballen unna.

Men selv om Arsenal fortsatte trykket, sto Fulham imot, og utover i omgangen kom da gjestene fra sørvest i London også bedre med i kampen. Likevel var det vertene som var nærmest scoring, seks minutter før pause, da Maarten Stekelenburg måtte vise hva han er god for på en frisparkretur fra Laurent Koscielny. Også på den påfølgende returen var keeperen på plass når Olivier Giroud forsøkte seg, men spillet var uansett blåst av for offside.

Fine kombinasjoner
Fulham hadde dermed stått imot de første 45 minuttene mot byrivalene og serielederne. Spørsmålet var om dette kunne vare, selv med Brede Hangeland i midtforsvaret.

Svaret var nei.

Riktignok var det gjestene som fikk omgangens første sjanse, etter hjørnespark som endte med klabb og babb før vertene fikk klarert, men så tok Arsenal fullstendig over.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Og tolv minutter ut i andre omgang skjedde det som måtte skje.

Arsenal spilte flipp-flopp-fotball på Fulhams banehalvdel, nektet å låne bort ballen, og til slutt havnet kula hos Santi Cazorla. Spanjolen spilte vegg med Jack Wilshere, og avsluttet herligheten med å sette ballen i hjørnet fra tolv meter.

Offside?
Fem minutter senere var Cazorla på plass igjen og scoret sitt andre for dagen med et skudd fra 18 meter, og målet ble godkjent på tross av at Fulham-keeper Stekelenburg rasende mente at en offside-plassert Olivier Giroud hadde blokkert for synet hans.

Flere mål ble det ikke, og Arsenal befester med 2-0-seieren sin posisjon på toppen av tabellen - poenget foran Manchester City, som hadde få problemer med å ta seg av Ole Gunnar Solskjærs gutter i Cardiff denne lørdagen.

Fulham er fortsatt i en meget utsatt posisjon på tabellen, på plassen over nedrykksstreken, med ett poengs margin ned til de tre lagene på nedrykksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere