- Det var bare flaut og skuffende

Foto: Torgeir Strandberg (www.procycling.no)

Sølvvinneren i NM misfornøyd med egen prestasjon.

16.06.13 20:34

GRIMSTAD/OSLO procycling.no): Inn på oppløpet i norgesmesterskapet for Norges U23-syklister satt rogalandslaget Øster Hus-Ridley med Kristian Dyrnes og Sven Erik Bystrøm i front av tetgruppa.

- Vi satt der vi ønsket ut på den siste runden. Med tre mann i frontgruppa spilte vi ut Team Plussbank. Det var akkurat slik vi skulle gjøre det, sier Dyrnes til procycling.no.

Bystrøm trakk opp Dyrnes
Nimannsgruppa holdt unna til mål etter at blant annet Sven Erik Bystrøm støtet fem kilometer før mål og fikk med seg bruddkameratene på tempoøkningen.

Inn på oppløpet kjørte Bystrøm opptrekk for Dyrnes.

- Det var marginer. Jeg giret litt for tungt og klarte ikke å akselerere. Da kom Skjerping forbi, det var kjedelig, forklarer sandnesrytteren.

- Hvordan er det å miste førsteplassen på den måten?

- Det var bare skuffende og flaut. Jeg fikk et kjempeopptrekk. Da er det skuffende at jeg ikke klarte å levere, forteller 21-åringen.

Les også: - Dette er min største triumf

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Torgeir Strandberg

- Det ble nesten full pott
Øster Hus-Ridley var aktive gjennom hele rittet og hadde tre ryttere i det tidlige bruddet som ble hentet omtrent 40 kilometer fra mål. På den nest siste runden kom nevnte Dyrnes og Bystrøm sammen med lagkamerat August Jensen løs fra hovedfeltet i den omtalte nimannsgruppa som holdt unna til mål.

- Vi kjørte bra og aggressivt ritt hele veien. Det ble nesten full pott, men vi skal være stolte over sølv og bronse og den kjøringen vi viste som lag i dag, skriver sportsdirektør Morten Hegreberg i en pressemelding.

Lagtempo er neste NM-øvelse
På tirsdag fortsetter norgesmesterskapet med lagtempoer for menn senior, menn junior og kvinner senior. Da sykler kontinentalrytterne for sine klubblag. Øster Hus-Ridleys ryttere vil da jakte nye medljer. På fjorårets NM i lagtempo endte seierspallen med sju ryttere fra rogalandslaget på seierspallen (hvert lag sykler med tre mann).

- Søndagens resultat lover godt for resten av uka, avslutter Hegreberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.