RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var dette jeg ønsket å unngå

(Afp)
Sist oppdatert:
Fränk Schleck trodde han kunne starte touren som outsider.

LES HERBIERS (procycling.no): I 2010 endte Tour de France med kragebeinsbrudd på den 3. etappen.

Hjemme i Luxembourg gikk det i lommetørkler og champagneglass for Fränk Schleck etter hvert lillebror Andy presset Alberto Contador store deler av veien mot Paris.

- Tour de France og meg har fremdeles noe uoppgjort. Jeg er fremdeles oppgitt etter det som skjedde i fjor. Det gnager fortsatt på meg, og jeg nå er nødt til å slå tilbake. Det var en tøff tid for meg. I det ene øyeblikket drakk jeg champagne med foreldrene mine, ettersom Andy kjørte så godt, men jeg var også veldig skuffet på egne vegne, forteller Fränk Schleck til procycling.no.

Vil du vinne en racersykkel? Eller mobil? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Massevis av rutine
Brødreparet stiller i årets utgave for Leopard Trek. Laget med base i storhertugdømmet gjør dermed unna debuten i Tour de France-sammenheng.

Utover det er det lite som vitner om manglende rutine blant generalmanager Brian Nygaards utvalgte. Veteranene Stuart O’Grady (37 år) og Jens Voigt (39) har begge fått plass. Laget også inneholder også Maxime Monfort, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang og selvsagt stjernebrødrene Schleck.

- Vi har ikke kommet hit for å slå Alberto Contador. Vi har kommet for å vinne Tour de France, proklamerte eldstebror – selv om det åpenbart er to sider av samme sak.

Konkurranse: Vil du vinne en racersykkel?

- Ingen hemmeligheter
I den oppskriften finnes egentlig ingenting nytt. Spanjolen er som kjent en langt bedre temporytter enn de to, noe som betyr at leopardene trenger et forsprang i forkant av etappen i Grenoble på dag nummer 22.

Det positive er at det kun finnes én individuell tempoetappe i årets ritt, og at Schleck-brødrene kan nyte fordelen av å være to mot én oppover de bratte fjellsidene.

- Det er ingen hemmeligheter i forhold til måten vi kommer til å kjøre på. Dersom alt går bra, og begge er i god form, og vi får muligheten til å realisere planen vår, så vil vi selvsagt angripe ham. Så får vi se hva som skjer. Det er måten å vippe ham ned fra troen på.

- Vi er nødt til å angripe ham. Vi kan ikke vente på den tempoetappen, innrømmer han.

Liker fokuset på Andy og Alberto
Noe ufrivillig fikk Fränk Schleck også fokuset vendt mot egen person. Som andre ryttere som sikter seg inn mot podiet på Champs Élysees, kan han dra nytte av den voldsomme fokuseringen Contador og lillebror Schleck er nødt til å rette mot hverandre.

- Hva betyr det for deg at det fokuseres så mye på duellen mellom Andy og Alberto?

- Det er bra. Jeg liker det. Jeg trenger å roe meg ned noen ganger. For meg kan det slå positivt ut.

- Kan det også være din sjanse i dette rittet?

- Det var dette jeg ønsket å unngå. Men: Ja.

- Hvordan?

- Det er alltid mer press og spenning knyttet rundt Andy og Alberto, enn på andre ryttere. I fjor ankom jeg rittet etter å ha vunnet Tour de Suisse. I år er jeg i like god form, men hadde en dårlig etappe under Tour de Suisse. Jeg er i samme form – det hadde vært fint å se hvor jeg kunne endt opp i fjor. Jeg tror ikke det hadde vært langt bak Andy og Alberto, men det tror jeg dere vet også, sa Schleck og henvendte seg mot pressekorpset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ELDST, MEN IKKE BEST: Fränk Schleck liker at broder Andy (til høyre) og Alberto Contador får mye av oppmerksomheten de siste dagene før Tour de France.
ELDST, MEN IKKE BEST: Fränk Schleck liker at broder Andy (til høyre) og Alberto Contador får mye av oppmerksomheten de siste dagene før Tour de France.

Har begge funnet formen?
Under den ordinære delen av pressekonferansen passet storebror på å sende noen godord i retning av rytteren som ble nummer to under fjorårets ritt også.

- Ikke bare fordi det er broren min, og jeg ønsker ikke å gi ham for mange blomster, men Andy har en utrolig motor. Kroppen hans tåler veldig mye trening. Han er også i stand til å hente seg inn igjen i løpet av kort tid.

- Dersom han trener seriøst foran et stort ritt, slik han for eksempel gjorde foran Ardenner-klassikerne, så kommer han dit i strålende form. Han har en bryter i hodet sitt han kan skru av og på. Det gjør at han alltid dukker maksimalt forberedt opp til disse rittene. Jeg setter pengene mine på at han kommer til å være sterk i årets Tour de France også, uttalte Fränk fra podiet.

- Jeg har skrudd bryteren på allerede, kvitterte Andy og høstet latter fra lagkameratene.

- Håper Contador er utslitt
Schleck-brødrene har rettet mesteparten av fokuset inn mot Tour de France denne sesongen, mens hovedutfordreren har hatt både en mulig dopingdom og deltakelsen i Giro d’Italia å bruke krefter på.

Leopard-rytterne brukte ikke mye tid på den velomtalte ankesaken fredag formiddag, men Fränk valgte å sende følgende bredside i retning av spanjolen og hans støttespillere:

- Alle forberedelsene, alle reisene og rittet i seg selv: Ja, alt dette koster mye energi. Og jeg håper han er utslitt etter giroen.

Det kommer han i hvert fall til å bli med to revansjelystne leoparder i hælene under blant annet etappen mellom Modane og Alpe D’Huez. Der vant Fränk Schleck tilbake i 2006 da han hadde en hjelperytterrolle for Carlos Sastre.

- Kan det være at vi får se deg først over målstreken på Alpe D’Huez mens Andy og Alberto sitter og passer på hverandre? ville en journalist vite.

- Det er et fint scenario. Og det har skjedd før da jeg kjørte for Carlos Sastres muligheter. Men vi kan sitte her og gå igjennom 1000 scenarioer og likevel vedder jeg på at ingen av dem dukker opp i årets ritt, avsluttet Schleck.

Men offensiv er han i hvert fall foran årets utgave av rittet.

Heng med på procycling.no utover helgen når Tour de France starter med lørdagens etappe mellom Passage du Gobis og Mont Des Alouettes i Les Herbiers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere