RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

- Det var en massakre

Sist oppdatert:
Redningspersonell i sjokk etter at bildesperado drepte åtte syklister.

Den opprinnelige meldingen gikk ut på en ulykke mellom syklist og bil. Da redningsmannskapet ankom åstedet utenfor byen Lamenzia Terme, var synet som møtte dem uvirkelig.

Langs veikanten lå åtte døde syklister som alle hadde tilknytning til en amatørgruppe som syklet mye i Catanzaro-provinsen i Sør-Italia.

- Vi så kjapt at dette dreide seg om en massakre. Alle rytterne var folk vi kjente, og det gjorde jobben ekstra smertefull, forteller Silvio Rocca ifølge italienske medier.

Kjørte i rus
La Repubblica har i etterkant av ulykken navngitt mannen som kjørte inn i kameratgjengen. Gjerningsmannen skal være en 21-åring av marokkansk opprinnelse.

Mannen skal tidligere ha mistet førerkortet i et halvt år på grunn av uvettig kjøring. Nyhetsbyrået AP skriver at den mistenkte også skal ha vært påvirket av marihuana da den grusomme ulykken inntraff.

Les også: Kjørte i narkorus - drepte åtte

Både sjåføren og hans ti år gamle nevø skal ha pådratt seg lettere skader under sammenstøtet.

Region i sorg
Ytterligere fire syklister skal ha blitt skadet – i tillegg til de åtte som døde.

Italienske medier har offentliggjort navnene på de lokale rytterne som alle befinner seg mellom 35 og 58 år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gianni Speranza, ordføreren i Lamenzia Terme, har erklært offisiell sørgedag i byen. Mimmo Bulzomi er sykkelpresident for Calabria-regionen. Han avlyste en av forbundets årlige markeringer da han fikk høre om det forferdelige sammenstøtet langs riksveien.

- Dette er en dramatisk episode som bør la oss reflektere over sikkerheten til syklistene våre langs veien. Gjennom hele regionen vår mangler strukturen som lar oss praktisere sporten vår. Gjentatte klager har ikke blitt tatt til følge, sier Bulzomi til suipedali.it.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere