*Nettavisen* Sport.

- Det var en sinnssyk kamp

Foto: EPA/Scanpix

Roger Federer skrev tennishistorie.

05.07.09 22:05

Ingen over, ingen ved siden.

Roger Federer er nå den tennisspilleren i historien som har vunnet flest Grand Slam-titler.

Med seier i søndagenes dramatiske Wimbledon-finale sikret han seg nemlig sin 15 tittel, og passerte med det Pete Sampras sine 14 titler.

– I dag hadde jeg hellet på min side. Det føles litt rart å ha vunnet tilbake dette trofeet, men det føles også helt utrolig. Det var en sinnssyk kamp, og hode mitt snurrer fortsatt. Dette er et helt utrolig øyeblikk i karrieren min, sa 27-åringen ifølge Reuters.

Rekordfinale
Men noen lett seier over amerikanske Andy Roddick skulle det så absolutt ikke bli. Kampen ble nemlig tidenes jevneste finale i Wimbledon-historien. Da Rafael Nadal slo nettopp Federer i fjorårets finale, ble det spilt 62 games. Denne gangen ble det servert hele 77 games med verdensklassetennis.

Roddick tok første sett med 7-5, og var nære ved å også ta det andre. Amerikaneren ledet 6–2 i tiebreak på stillingen 6-6, men Federer innså alvoret og vant seks baller på rad, og utlignet dermed til 1–1. 27-åringen vant også det tredje settet på tiebreak, mens Roddick utlignet da han sikret seg det fjerde 6–3.

Det femte og avgjørende settet ble et drama uten like. Spillerne fulgte hverandre som skygger, men på settets 30. game fikk Federer endelig matchball. Den tok han vare på i første forsøk, og dermed sikret han seieren med smått utrolige 16–14.

Trøstet Roddick
– Andy, jeg er sikker på at du kommer til å slå tilbake og vinne her en dag. Det er jeg sikker på, sa Federer til sin finalemotstander.

Dette var Roddicks tredje finaletap for Federer i Wimbledon. Han tapte også for sveitseren i 2004 og 2005. Totalt har han nå tapt 19 av de 21 møtene med tidenes beste tennissspiller.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.