*Nettavisen* Sport.

- Det var en vill kamp

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Vålerengas ledelse mot serielederen glapp etter fire mål i sisteperioden.

12.01.12 21:58

STAVANGER-VÅLERENGA 5-4: Espen Knutsens Vålerenga-lag ledet kampen mot serieleder Oilers i Stavanger i 43,41 av de 60 minuttene kampen varte.

Belønning: Null poeng.

2-0 etter første
- Det var en vill kamp. Pucken spratt overalt. Ruben holdt oss inne i kampen og vi fikk noen viktige mål. Det var en morsom kamp, sa matchvinner Jimmy Kilpatrick i Stavanger Oilers til TV 2 Sporten.

Vålerenga inntok en 2-0-ledelse i første periode, etter scoringer av Jesper Hoel og Steffen Thoresen.

Peter Lorentzen reduserte tidlig i andre periode, men Vålerenga fikk tilbake tomålsledelsen da Logan Stephenson satte pucken forbi Ruben Smith fem minutter før midtperioden var omme.

Men Stavanger hadde fyrt løs 31 skudd på de to første periodene, så ingen var i tvil om at hjemmelaget ville kjempe også i sisteperioden.

- Imponert
Det tok bare 1,22 minutter før Lars-Peder Nagel reduserte til 2-3.

Tim Kunes utlignet til 3-3 etter åtte minutter, men Daniel Sørvik ga bortelaget ledelsen 4-3 med sin scoring sekunder senere.

Peter Lorentzen utlignet til 4-4 med sitt andre mål for kvelden, som kom da det gjensto 4,24 minutter på kampuret.

Tre minutter før slutt satte Jimmy Kilpatrick inn 5-4 for Stavanger Oilers. Dette var første gang i kampen at hjemmelaget faktisk ledet. Men det holdt.

– Jeg er imponert over viljen til spillerne til å vinne kamper. Vi åpnet litt forsiktig og gjorde Vålerenga gode, sa Stavanger-trener Petter Thorsen til TV 2 Sporten.

Seriemester
Stavanger Oilers har i praksis avgjort grunnserien for lengst. Med sine 82 poeng har Petter Thoresens gjeng hele 16 poengs avstand til tabelltoer Lørenskog.

Vålerenga ligger på tredjeplass med 63 poeng.

Øvrige resultater torsdag: Lillehammer - Rosenborg 4-0, Stjernen - Frisk Asker 4-0, Manglerud Star - Storhamar 1-2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.