*Nettavisen* Sport.

- Det var et deilig poeng for oss

Foto: Alley, Ned/NTB Scnapix

Kjetil Rekdal er fornøyd med ett poeng på Lerkendal.

17.08.13 20:05

ROSENBORG - VÅLERENGA 0-0:

Vålerenga imponerte ingen da de tapte 3-1 hjemme mot nedrykkstruede Start på Ullevaal forrige helg. Lørdag hadde de muligheten til å revansjere det skuffende resultatet da de møtte Rosenborg på Lerkendal.

Men det ville ikke bli noen enkel oppgave for Oslo-klubben ettersom serieleder Rosenborg trenger alle poeng de kan få, for å holde unna Strømsgodset på andreplass.

Gledelig nok for de tilreisende fra Oslo kunne Kjetil Rekdals menn vise til langt bedre spill i Trondheim enn hva de hadde vist på Ullevaal forrige helg.

Likevel klarte Vålerenga aldri å finne veien til mål. Og da Gudmund Kongshavn stoppet det som kom av avslutninger fra Rosenborg, ble det 0-0 på Lerkendal lørdag kveld.

- Det ble mye nesten i dag. Vi må ta sjansene våre bedre. Vålerenga kommer hit og legger seg lavt. Da blir det tøft for oss, sa Mikael Dorsin til C More etter kampen.

- Et deilig poeng
I Vålerenga-leiren var man imidlertid mer fornøyd.

- Ja, det er en stund siden vi har holdt nullen. Ett poeng på Lerkendal er bra det. Vi ble løpende mer etter i andreomgang, og da er det bra å få med seg poeng, sa Daniel Fredheim Holm til C More.

Kjetil Rekdal mener laget sitt var ustabile.

- Jer veldig fornøyd med førsteomgang, da er vi utrolig bra. Så har vi et grusomt første kvarter av annenomgang. Da får RBK blod på tann, og det klarer vi ikke å riste av oss. Men vi holder dem godt unna på sjansestatistikken, sa Rekdal til C More etter kampen.

- Det var et deilig poeng for oss, la han til.

Gudmund Kongshavn spilte en ny god kamp, og fikk skryt av sin trener.

- Han har litt å lære på taktikk og «smartness», men han er en veldig spennende keeper, uttalte Rekdal.

Stor sjanse for Berre
Vålerenga åpnet svært godt på Lerkendal og kunne fort ha gått opp i ledelsen da Morten Berre fikk avsluttet med en heading etter en corner da 15 minutter var spilt. Dessverre for Oslo-klubben klarte Berre ikke å plassere ballen under tverrliggeren.

Etter 23 minutter var det hjemmelaget som holdt på å sette inn ledelsen. Mikael Dorsin startet en kontring før han sendte ballen videre til John Chibuike. Nigerianeren tok seg forbi Joseph Baffo, men han klarte ikke å plassere skuddet på mål.

Kampen fortsatte å bølge noe fram og tilbake utover omgangen, men ingen av lagene klarte å sette ballen i mål. Dermed sto det 0-0 ved pause.

Etter hvilen var det Rosenborg som startet best. Kun to minutter etter hvilen fikk Jonas Svensson avslutte, men Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn vartet opp, som han har gjort mange ganger før i år, med en fantastisk redning.

Rosenborg presset etter pause
Ti minutter senere var hjemmelaget igjen nære scoring. Denne gangen etter et frispark som ble slått inn mot Strandberg i boksen, men ingen klarte å komme nær ballen, og den trillet derfor utenfor.

Få minutter senere fikk Torgeir Børven muligheten da Jan Gunnar Solli fant ham foran mål, men avslutningen var for dårlig. I stedet kontret Rosenborg og ballen endte til slutt hos danske Tobias Mikkelsen. Dessverre for trønderne gikk ballen utenfor.

Rosenborg presset på mot slutten av kampen, men Vålerenga var farlige på kontringer.

Likevel var det Rosenborg som var nærmest seieren da de kom til en stor sjanse på overtid. Nicki Bille Nielsen kom seg fri på venstrekanten og la ballen inn i feltet, men ingen Rosenborg-spillere klarte å sette ballen i mål.

Dermed ble det poengdeling og 0-0 på Lerkendal. Strømsgodset har nå muligheten til å komme a-poeng med Rosenborg skulle de vinne mandagens kamp mot Lillestrøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag