RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var et forsøk på å lage en mer realistisk avtale

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen ville gjøre «panikkartede» endringer.

SANDVIKA (NTB): Da overgangssaken ble kjent i mediene, ble Truls Haakonsen så stresset at han ville endre opsjonsavtalen for Herman Stengel slik at den skulle virke mer realistisk.

Det forklarte den tidligere VIF-sportsdirektøren i Asker og Bærum tingrett onsdag. Haakonsen snakket om hvordan medienes håndtering av saken gjorde at han følte seg presset.

- Jeg var klar på at det medietoget som hadde begynt å kjøre, ikke ville stoppe her. Jeg har såpass lang erfaring at jeg var bombesikker på det. Stabæks syn var da at mediene kom til å oppdage at vi hadde endret i avtalen. De mente også at jeg ville benytte anledningen til å skaffe en bedre avtale for min arbeidsgiver (Vålerenga), sa Haakonsen.

Han foreslo blant annet endringer i den opprinnelige Stengel-avtalen til at opsjonssummen på 4 millioner kroner skulle tilbakebetales dersom VIF ikke valgte å tre inn i et eventuelt bud fra en annen klubb.

Han ville også ha ned innløsningssummene det var avtalt at Vålerenga skulle betale ved kjøp.

- Dumt utspill
- Det var et forsøk på å lage en mer realistisk avtale. Litt panikkaktig på grunn av situasjonen vi var oppe i, forklarte Haakonsen.

- Vi var alle enige om at det var et dumt utspill. Det skjedde på grunn av medietrykket. Det var mer fornuftig å forholde seg til avtalene slik de var inngått, uavhengig av om de var formulert korrekt eller ei i utgangspunktet, la han til.

Det ble i retten understreket at det aldri kom noe konkret ut av Haakonsens endringsforslag.

Tingrettsdommer Nils Ole Bay deltok ivrig i eksamineringen av Haakonsen. På spørsmål fra ham svarte Haakonsen at det var innløsningssummene på 12,5 og 15 millioner kroner han først og fremst oppfattet som urealistiske.

- Som jeg sa i går (tirsdag), hadde vi aldri noen intensjon om å betale disse summene, sa han.

God mulighet
Videre ble den tidligere VIF-direktøren spurt av aktor om hva klubben fikk ut av å betale 4 millioner for en opsjon i en spiller de kunne ende opp med ikke å kjøpe.

- Vi inngikk avtalen fordi den ga oss forkjøpsrett til spilleren og en forhandlingsmulighet med ham hele veien. Samtidig vil opsjonen være sterkt kjøpsdempende for andre klubber.

- Og dersom noen vil tråkke til og betale 50 millioner for Stengel, er min oppfatning at vi da kan gå inn og kjøpe ham for 12,5 millioner (innløsningssummen fram til 1. september 2012). Da vil det være en god handel å selge ham videre for 50, forklarte Haakonsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere