*Nettavisen* Sport.

- Det var et kjempeløp

Foto: Joosep Martinson (Õhtuleht)

Norsk overraskelsesmann knuste alle i junior-VM.

26.01.11 15:16

Sindre Bjørnestad Skar var i en klasse for seg under junior-VM i langrenn onsdag ettermiddag da han ble verdensmester på ti kilometer friteknikk.

19-åringen var 16 sekunder raskere enn tyske Markus Weeger som kom på andreplass i konkurransen. Finske Perttu Hyvarinen ble nummer tre, 17,5 sekunder bak nordmannen.

- Min beste sjanse
Bjørnestad Skar innrømmer at løypa i estiske Otepää passet ham perfekt.

- Jeg visste at dette var min beste sjanse til å vinne noe her i Otepää, men jeg visste også at jeg måtte kjempe hardt helt fra de første 100 meterne av løpet til slutten. jeg er veldig fornøyd med å vinne. Det føles utrolig bra, sier den norske vinneren ifølge arrangøren.

Juniortrener Roar Hjelmeset beskriver løpet på følgende måte til Nettavisen.

- Han gikk fort hele veien, selv om han lå litt bak et stykke. Men de siste tre kilometerne inn mot mål så ledet han, sier juniorlandslagstrener Hjelmeset til Nettavisen.

- Ikke favoritt
Treneren forteller imidlertid at Bjørnestad Skar ikke var blant forhåndsfavorittene til å stikke av med gullet, og at det slik sett var en liten overraskelse med norsk seier onsdag.

- Han har gått fort på ski før, det visste vi. Han har blant annet gått bra i noe vi kaller for ungdoms-OL. Og i dag gikk han også et kjempeløp, forteller Hjelmeset.

- Men han var nok ikke favoritt, nei. Ikke i forhold til flere andre som var rangert høyere enn han. Så det er sterkt å vinne med 16 sekunder, det er mye på en ti kilometer, sier han.

Alle i topp ti
Av de øvrige norske deltakerne i rennet ble Erik Bergfall Brovold nummer seks, Didrik Tønseth nummer åtte og Mathias Rundgreen nummer ti.

Med andre ord endte alle de norske blant de ti beste. Det er juniortreneren godt fornøyd med.

- Det å få alle inn blant de ti beste er veldig bra, avslutter Hjelmeset.

Se komplett resultatliste her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag