RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var et mirakel som reddet oss

Sist oppdatert:
Spansk sportsdirektør holdt på å drukne i ravine etter fem meters stup med følgebil. Sjekk bildene!

La Vuelta a Asturias er et ritt det ikke skrives stort om i norske medier. Men den 4. etappen søndag inneholdt en spektakulær ulykke man heldigvis ikke ser for ofte innenfor sykkelsporten.

I en venstresving mistet nemlig sportsdirektør Antonio Cabello mistet kontrollen over følgebilen til Andalucìa Caja Granada i 40 kilometer i timen. Ferden endte med et knust kjøretøy i en fem meter dyp ravine langs veikanten.

Foruten Cabello satt mekaniker Luis Luengo og en invitert gjest i bilen. Det var et sjokkerende syn som møtte Josean Matxin, sportsdirektøren i Geox-TMC, som kom i bilen bak og som var med på å organisere redningsarbeidet for sine uheldige kolleger.

Skrevet ut fra sykehuset
Tirsdag ble Cabello og Luengo skrevet ut fra sykehuset i Córdoba. Sportsdirektøren hadde pådratt seg nakketrøbbel og brudd i håndleddet. Mekanikeren fikk omfattende slagskader på kroppen, og endte opp med brukne ribbein.

Den siste passasjeren slapp utrolig nok unna ulykken med mindre kuttskader.

Hendelsen opplevdes uansett som svært dramatisk. Ikke bare på grunn av det luftige svevet og den kraftige landingen, men også fordi følgebilen sakte men sikkert ble fylt opp av vann fra elven.

- Det føltes fryktelig å se vannet som begynte å stige opp til nakken min. Jeg fryktet for at jeg skulle drukne, forteller Cabello til La Nueva España.

Ivrige redningsmenn
Geox-direktøren Matxin, José Luis de Santos og Igor Gonzalez de Galdeano (leder i Euskaltel) var blant dem som til slutt klarte å få trioen helberget ut av bilvraket.

Heller ikke det forløp uten dramatikk.

- Det var et mirakel som reddet oss under slike omstendigheter. I iveren etter å redde meg trakk Luis (Luengo, mekanikeren) meg hardt i nakken, slik at vannet ikke skulle trekke meg ned, og det gjør at jeg sliter litt med nakken. Men vi reddet livet og jeg har takknemlig for all hjelpen jeg fikk fra kamerater fra de andre lagene, forteller Cabello.

PS! Antonio Cabello var i vinden også i forrige uke, da det gikk sterke rykter om at laget hans var i ferd med å signere den tidligere dopingtatte rytteren, Davide Rebellin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere