RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

- Det var et sjokk og jeg ble redd

Sist oppdatert:
Martin Johnsrud Sundby forteller om hjerteproblemene.

I høst kom det fram at den norske langrennsløperen Martin Johnsrud Sundby slet med uregelmessig hjerterytme.

Mannen som tok stafettgull og bronse på 15 kilometer under VM i Oslo i vinter snakket torsdag for første gang om plagene.

- Et stort sjokk
Skiløpere forteller at det hele toppet seg på en løpetur en mørk mandagskveld.

- Som idrettsutøver fikk jeg et ganske stort sjokk da jeg var ute på løpetur 19. september. Jeg var ute på løpetur i skauen en mørk mandagskveld. Plutselig skjedde det ett eller annet inne i brystet som jeg ikke hadde kontroll på. Det var helt unormalt, sier Johnsrud Sundby på en pressekonferanse på Sjusjøen.

- Jeg ble selvfølgelig satt ut og jeg ble redd. Jeg kom meg til folk på Tryvannstua og fikk tilkalt hjelp. Det bar til undersøkelser på Rikshospitalet i et par dager, forteller Johnsrud Sundby.

Etter at undersøkelsene var unnagjort viste seg at det var en ufarlig hjerterytmeforstyrrelse Johnsrud Sundby slet med.

- Pulsen går opp høyere enn den bør i enkelte situasjoner, og det kan komme helt uanmeldt. Dette fikk jeg en del erfaringer med. I løpet av et par uker opplevde jeg en del episoder hvor dette skjedde, både da jeg var i ro og da jeg trente. Det har selvfølgelig vært mye frykt. Jeg synes det er veldig ubehagelig, og jeg har naturlig nok vært mye redd, sier Sundby.

- Fokus på meg selv
27-åringen har valgt å fokusere på seg selv etter at han først merket til problemene og har derfor valgt å holde seg unna media i etterkant av episoden.

- Jeg har ønsket å styre med mitt i den perioden som har vært. Det er derfor jeg ikke har svart på noen forespørsler før nå. Det har blitt veldig mye fokus på meg selv og dette problemet i stedet for fokus på det jeg skal ha fokus på, sier han.

Og til tross for at langrennsløperen fortsatt merker at problemene dukker opp ved en viss puls, ser han nå lyst på framtiden.

- - Situasjonen nå er at det går an å bli helt bra. Det eneste som er synd er at jeg må bli litt dårligere først for å gjøre noe med det. Jeg kommer til å bli kvitt dette på sikt. Jeg kan trene og holde på akkurat som jeg vil, men dersom det dukker opp må jeg ta det med ro, avslutter 27-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere