RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var grisetungt

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
De norske skiskytterne måtte gi tapt for været.

Siden Ole Einar Bjørndalen hadde valgt å stå over og verdenscupleder Tarjei Bø var syk, fikk to ferskinger sjansen for Norge på torsdagens skiskytterstafett.

Det ble imidlertid ikke den beste stafettdebuten for Martin Eng og Henrik L'Abée-Lund. Værforholdene var også av det svært vanskelige slaget, med vind og snø.

- Var grisetungt
Rune Brattsveen gikk en bra første etappe for det norske laget og hang godt med i teten, men på de to neste etappene skulle håpet om en pallplass svinne ganske så fort.

- Det var tungt, grisetungt. Nysnøen gjorde det veldig vanskelig. Jeg er fornøyd med skytingen, spesielt stående, men i løypa måtte jeg jobbe hele veien, sier Brattsveen til NRK.

På andre etappe hang Martin Eng med fram til første skyting, men pådro seg strafferunde og falt ned til en fjerdeplass. På neste skyting tapte han ytterligere til teten.

- Dette var ikke noe særlig, egentlig. Nervene var greie, men det var masse vind, så jeg måtte vente litt på skytingene. Det var også en tøff løype, sier Eng til NRK.

Italia til topps
- Jeg er mest skuffet over den liggende skytingen. Det var veldig skuffende. Jeg håper å kunne komme sterkere tilbake, sier den 25 år gamle stafettdebutanten videre.

Heller ikke Henrik L'Abée-Lund fikk noen god opplevelse i sin første verdenscupstafett. Han gikk ut som nummer ti og vekslet med Emil Hegle Svendsen på samme plassering.

Da var Norge nesten fire minutter bak teten og dermed ble sisteetappen en umulig oppgave for Hegle Svendsen. Det norske laget endte til slutt som nummer fem.

Norges ankermann leverte med andre ord en meget sterk sisteetappe.

Italia vant stafetten smått sensasjonellt foran Russland. Sverige gikk inn til en tredjeplass, mens Tyskland ble nummer fire foran 20.000 elleville tyske fans i snøføyka.

Bø fortsatt syk
Tarjei Bø er som nvent syk og kommer dermed iheller kke til å delta på lørdagens sprintrenn i Oberhof.

Han skal til en ny legesjekk på fredag, og håper å kunne delta på søndagens fellesstart, opplyser skiskyting.no

- Jeg er fortsatt ikke i trening og tar dette dag for dag. Jeg går ikke konkurranse før jeg har hatt en treningsdag, sier Bø.

- Mest sannsynlig ryker hele helgen, men jeg har ikke helt gitt opp håpet om å rekke fellesstarten, fortsetter verdenscuplederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere