- Det var helt perfekt

Foto: ANDREAS GEBERT (EPA)

Anders Jacobsen fløy ned til sin første verdenscupseier på over ett år, og dermed er han en klar gullkandidat i OL.

01.02.10 07:02

Anders Jacobsen har hatt en grei sesong hittil med flere gode konkurranser, men foran den siste dagen i januar sto hønefossgutten fortsatt uten seier i verdenscupen.

Lørdag hoppet han lengst av alle i lagkonkurransen, og viste prov på god form. Søndag tok han like godt sin første seier for sesongen.

- Dette var storartet og faktisk bedre enn vi hadde turt å håpe på, sier en strålende fornøyd sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Ledet etter første
Ledelsen Jacobsen tok i førsteomgang forsvarte han godt i andreomgang med et hopp på 210 meter.

- Det var perfekt. I tillegg fikk vi to nordmenn på pallen, det er utrolig bra, sier Jacobsen til arrangøren i seiersintervjuet.

Remen Evensen på tredje
Nordmannen som ble med Jacobsen på pallen var Johan Remen Evensen.

Evensen lå på andreplass etter førsteomgangen, men han klarte ikke å forsvare den plasseringen i finaleomgangen. Til det var Robert Kranjec for god. Men likevel var det en utrolig viktig prestasjon for det norske laget som har slitt fælt med å oppnå gode resultater denne sesongen.

- Jeg tror vi kan skrive under på alle sammen at det ikke har flytt vår vei i år, men det gjorde det i dag, og vi får satse på at vi kan gi det norske folk flere opplevelser som dette fremover, sier sportssjef Bråthen.

Gullkandidat i OL
Fremover vil blant annet si OL, som starter om knappe to uker.

- Følelsen nå er veldig bra. Vi har jobbet hardt for dette, og da betyr det mye. Det er mer enn et år siden sist jeg vant et renn, så dette gjorde godt før OL, sier Jacobsen.

Og nå tør sportssjef Clas Brede Bråthen å snakke om seier også der.

- Det er nok fortsatt andre som skal få ha det største favorittstempelet, men det er ingen tvil om at kapasiteten til gutta våre er bra nok til gull, sier Bråthen.

Holdt seg til planen
Han forteller at laget ikke har endret på de opprinnelige planene, selv om det til tider har vært fristende.

- Det har vært mer enn en anledning gjennom sesongen til å miste huet litt, men vi er veldig godt fornøyd med at vi har klart å være tro mot linja vår. Det får vi igjen for i dag, mener Bråthen.

Også tidligere år har Norge etter dårlige renn klart å heve seg i skiflygingsbakkene. Bråthen er ikke redd for at hopperne hans skal falle ned til gammelt nivå når bakkene blir mindre igjen.

- Vi vet at vi er veldig flinke til å fly, men sånn som gutta hoppet i dag tror jeg de hadde vært best også i små bakker. I dag hoppet de ordentlig godt på ski, sier Bråthen og tenker da selvfølgelig i hovedsak på Jacobsen og Remen Evensen.

Romøren mislyktes
Men bak de to essene var det også antydning til bedring hos flere av de andre norske hopperne.

- Tom Hilde og Anders Bardal er på vei, mens Vegar Sklett gjør noe av sitt beste noen gang i førstehopper, mener Bråthen.

Hilde endte til slutt på 17.plass, mens Sklett endte på 20.plass. Også Anders Bardal kom seg videre til finaleomgangen. Det er framgang for Bardal, som er tatt ut til OL til tross for en heller svak sesong hittil. Bardal endte til slutt på 24.plass.

Bjørn Einar Romøren mislyktes fullstendig, og kom seg ikke videre til andreomgangen. Han er likevel også en outsider til OL hvis han finner tilbake til formen han hadde i starten av sesongen da han vant et verdenscuprenn.

Her finner du resultatene fra hopprennet søndag.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag