RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas/Scanpix

- Det var ikke feil å snakke om gull

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad vil ikke slakte Marit Breivik for at Norge gikk glipp av semifinaleplassen i VM. Han synes heller ikke det var feil at håndballjentene sa rett ut at de gikk for gull.

Norge må nøye seg med en kamp om 5. plassen i årets VM. Tapet mot Ukraina i åpningskampen ble avgjørende.

- Riktig å gå for gull
Der fikk Katrine Lunde sjansen mellom stengene, mens mange av de mindre rutinerte utespillerne måtte ta ansvaret da det gjaldt som mest. Det gikk galt. Etter at håndballjentene før mesterskapet sa rett ut at i år så var det gull som telte, var skuffelsen voldsom.

- Men før VM på hjemmebane i 1999 sa vi også at vi skulle ta gull. Det ga gull. Så jeg synes ikke det var feil at de sa det utad, sier Gjekstad til TV 2 Nettavisen.

- Men er det ikke altfor dårlig at vi nå blir nummer fem eller seks?

- Vi må ikke glemme at det finnes andre gode håndball-lag også. Det er ikke gitt på forhånd at Norges navn skulle stå på en av medaljene. Vi drar med oss tapet mot Ukraina. Det er det som ødelegger, sier Gjekstad.

- Plusser og minuser ved alle
Han vil ikke kritisere Marit Breivik. Noen har hevdet at Breivik er for snill, og burde tatt enda mer ansvar da mangelen av en leder på banen var så klart som det var i mange VM-kamper.

- Det er plusser og minuser ved henne. Som med andre. Men jeg synes ikke at det er noen grunn til å svartmale. Det som er viktig nå er at vi tar OL-plassen. Selv synes jeg det er viktigere enn det var å ta en medalje, sier Gjekstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere