RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Reidar Teigen (procycling.no)

- Det var ingen god følelse

Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen hentet inn kompisen før oppløpet.

HØNEFOSS (procycling.no): Lars Petter Nordhaug kjempet som besatt for å vinne den avsluttende etappen av årets Glava Tour.

Vestfoldingen gikk solo i den siste bakken, og fikk etter hvert selskap av Jesper Hansen (Team Cult Energy) og Fredrik Ludvigsson (Team People4you-Unaas Cycling).

To kilometer før mål gikk Blanco-rytteren til igjen, og på vei inn mot mål var det kun en rytter fra Lotto-Belisol som klarte å holde bakhjulet hans.

Allergi ødela
Team Sky var ikke kommet til Norge for å leke. Britene ønsket at sammenlagtleder Edvald Boasson Hagen skulle hente hjem den siste etappen i en samlet spurt, og ga flatt jern for å hente inn den tidligere Sky-rytteren.

Det var kun 500 meter igjen da Nordhaug ble slukt av hovedfeltet.

Han var svært skuffet etter lørdagens etappe mot Lillehammer som ble ødelagt på grunn av allergi og pusteproblemer.

- Jeg er skuffet over at jeg hadde maks med allergier i går, og i dag følte jeg meg normalt og da kan jeg gjøre slike ting, sier Nordhaug til procycling.no

- Det var ikke mange som var sterkere enn meg opp den bakken i dag, og hadde jeg vært sånn i går hadde jeg helt klart kjempet i toppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håpet på Edvalds nåde
At etappen til Hønefoss ikke ble vunnet, fikk heller være. Men Nordhaug innrømmer at han hadde et håp om good will fra sin tidligere arbeidsgiver.

- Etter i går hadde det vært et fint plaster på såret om jeg hadde holdt helt inn. Det var utrolig skuffende at det ikke gikk helt inn, og at de ikke lot meg få den seieren, sier 28-åringen med skjevt smil.

- Men sånn er gamet, avslutter Nordhaug.

- Ingen god følelse
På pressekonferanse etter rittet innrømmet faktisk Boasson Hagen at de ikke bare føltes greit å suse forbi Nordhaug rett før oppløpet.

- I fjor kjørte jeg med Lars Petter på laget og han kjørte veldig sterkt. Jeg må beklage litt overfor ham at han ble tauet inn i dag. Jeg hadde ingen god følelse når vi gjorde det, men sånn er det når vi ikke er på samme lag lenger. Han hadde vel gjort det samme, om han fikk mulighet.

I 2012 var det oppofrende hjelperytterjobbing fra lagkameraten som gjorde at han også den gangen gikk solo inn til Lillehammer og avgjorde rittet til sin fordel.

- Jeg ville helst ikke kjørt inn ham, men jeg ville jo prøve å vinne og, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Enklere med et godt lag
Rudsbygdingen ble til slutt slått av både Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger på oppløpet.

Men det viktigste for Sky-rytteren var selvsagt å vinne rittet sammenlagt.

- Du får det til å se enkelt ut for deg, var det det?

- Det har ikke vært lett, men med et godt lag blir det litt enklere.

Grunnlaget la han selvsagt da han gikk solo inn til hjembyen Lillehammer på rittets kongeetappe. Han kunne også avsløre at han hadde tørrtrent litt oppover Reistadbakken i forkant av rittet.

- Ja, det må jo være lov det, når man bor der? Jeg og Gabriel Rasch var der og testet bakkene på et par turer. Vi har også vært og kikket på bakkene her i Hønefoss, avslørte sammenlagtvinneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere