*Nettavisen* Sport.

- Det var ingenting vi kunne gjøre

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Kurt Asle Arvesen maktet ikke fullføre torsdagens etappe i Vuelta a España.

25.08.11 20:07

- Det ble en kamp hele veien fra første pedaltråkk.

- Etappen var krevende de første 50 kilometerne, og det var stor fart i hovedfeltet, sier Kurt Asle Arvesen til teamsky.com.

Veteranen mistet feltet ved flere ganger og skjønte raskt at han ikke kunne fortsette rittet.

- Det var mye sympati og støtte fra andre ryttere i feltet. Jeg trodde et øyeblikk at jeg kunne klare det, men det kom til et punkt hvor jeg rett og slett ikke kunne fortsette, etter cirka 130 kilometer. Jeg klarte ikke tråkke mer. Det venstre beinet mitt var helt ferdig, og jeg tror at jeg kun kom til mål i går (onsdag) på grunn av adrenalinet (etter velten).

- Vi prøvde så godt vi kunne. Legen jobbet med meg hele natt, og den støtten jeg fikk fra lagkameratene mine var fantastisk. Men det var ingenting noen av oss kunne gjøre.

Meldte seg klar til dyst
Det var lavuelta.com som meldte at Kurt Asle Arvesen (Sky) hadde gjort sitt i årets Vuelta a España.

Veteranen veltet stygt på onsdagens etappe, men bestemte seg torsdag formiddag for å fortsette rittet.

- Jeg har fått litt fysiobehandling og har tatt en ny sjekk på kneet. Det ser OK ut, men jeg har litt vann i kneet. Jeg prøver å starte, sa Arvesen til procycling.no før den sjette etappen torsdag.

Nordmannen syklet drøye 100 kilometer av de 193,4 kilometerne mellom Úbeda og Córdoba. Men da var det også slutt for Kurt Asle Arvesen i hans aller siste Grand Tour.

Les hvordan det gikk på etappen her!

Krasjet med liten gutt
Det er usikkert hva som skjer videre for allerede VM-klare Arvesen, men han utelukker ikke en tur til København om fire uker.

- Jeg er nødt til å se fremover. Jeg utelukker ikke VM, men det er for tidlig med en avgjørelse allerede nå, innrømmer Arvesen og legger til:

- Jeg vil ikke ta noen av Norges fire plasser hvis det er noen som stiller bedre forberedt enn meg. Vi har Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff i rekkene. Hvis jeg ikke er 100 prosent vil jeg fortelle landslagstreneren (Steffen Kjærgaard, vår.anm.) at han skal velge en av de to istedenfor meg.

Kneet var det som plaget han mest etter at han veltet i 70 kilometer i timen og ble kastet rundt flere ganger mot det harde underlaget onsdag.

Utrolig nok gikk det relativt bra med både nordmannen og den unge gutten han kolliderte med.

Skremte syklister
- Jeg var på vei tilbake opp i feltet etter at jeg hadde hentet noen drikkeflasker. Plutselig kommer det en gutt ut i veibanen. Jeg rekker ikke å tenke, ser bare øynene hans og så smeller det, sa Sky-syklisten til procycling.no etter etappen.

Karsten Kroon var blant annet rytterne som fikk oppleve det hele på nært hold.

Les også: - Jeg trodde Kurt var død

PS! Danmarks største VM-håp, Matti Breschel, brøt også torsdagens etappe. Les mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.