RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

- Det var noen hyggelige år

Sist oppdatert:
- Men jeg tror fortsatt at det vil ta lang tid før Brann tar seriegull igjen, sier Martin Andresen.

VALLE (Nettavisen): Før årets sesong ble Brann spådd en svært vanskelig sesong i Tippeligaen av såkalte eksperter. Få hadde troen på at bergenserne kunne kjempe i toppen.

Men når seks serierunder gjenstår er de røde for fullt med kampen om medalje. Brann ligger som nummer fire på tabellen og har kun tre poeng opp til Rosenborg og Tromsø, som innehar sølv- og bronseplassen.

Klubben mistet flere viktige spillere i vinter, men har i løpet av kort tid klart å erstatte stjernene med nye helter. Under trener Rune Skarsfjord fremstår også bergenserne som et lag igjen.

- Bedre enn ventet
En som har latt seg imponere av det Brann har fått til, er tidligere kaptein Martin Andresen. Den nåværende Vålerenga-manageren møter søndag sin gamle klubb til dyst i Bergen.

Andresen har tidligere uttalt at han tror det vil ta lang tid før Brann igjen vil være i stand til å ta gull, som klubben gjorde i 2007, men er overrasket over hvor fort det igjen har blitt et topplag.

- Jeg hadde ikke trodd at Brann ville være med i medaljekampen i år, men det er det. Brann har vært gode og spilt bedre enn jeg hadde trodd, sier Andresen til Nettavisen.

- Men jeg tror fortsatt at det vil ta lang tid før Brann vil ta seriegull igjen. Men jeg er imponert over det de har fått til i løpet av kort tid, det er overraskende bra, sier VIF-sjefen.

- Føler du at Brann burde tatt bedre vare på muligheten til å etablere seg som et topplag, etter gullet i 2007?

- Det føler jeg at det blir feil å uttale seg noe om. Jeg er i en annen klubb og da er det naturlig at jeg uttaler meg om Vålerenga. Så det ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere.

- Trivdes i Bergen
Martin Andresen spilte for Brann i perioden 2005 til 2007 og ble klubbens dyreste daværende kjøp, da han kom for 15 millioner kroner fra bærumsklubben Stabæk.

Den nå 34 år gamle VIF-manageren var også en svært sentral brikke i laget som tok gull tilbake i 2007. Han innrømmer at han fortsatt har følelser for sin gamle klubb.

- Ja, det var noen hyggelige år i Bergen. Det er alltid moro å møte Brann igjen også. Det er alltid bra trøkk på Brann stadion, sier Vålerenga-manageren.

- Jeg hadde veldig mange gode opplevelser i Bergen og vi trivdes godt der alle sammen. Det var en fin tid, i en fin klubb, sier den tidligere Englands-proffen.

34-åringen ser fram til søndagens møte med gamleklubben og spår at det blir en jevn batalje på Brann stadion, men har selvfølgelig tro på at osloklubben kan få med seg tre poeng.

- Det blir nok en åpen kamp. Brann har vært gode hjemme i år og det er to lag i bra form som møtes. Men jeg har god tro på at vi skal kunne klare å vinne, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- For mange skader
Osloklubben ligger kun ett poeng bak Brann på tabellen, og til tross for mange skadeproblemer denne sesongen, er det fortsatt en god sjanse for at VIF kan ende opp med medalje i år.

Før sesongen mente mange at Vålerenga var en sterk utfordrer til gullet, men slik har det ikke gått. Det har totalt sett vært mye opp og ned for Andresens menn i 2011.

- Vi har hatt fryktelig mange skader i år. Der er vi sårbare. Det er for så vidt alle klubbene i Tippeligaen, for det er ingen som har nok midler til å ha dobbel dekning på alle plasser.

- Når veldig sentrale spillere blir skadet over mange måneder, samtidig, så merkes det, sier manageren og legger til at troppen nå, bortsett fra noen få skader, er klar til kamp.

34-åringen håper nå at osloklubben, til tross for den vanskelige sesongen, igjen kan stikke av med medalje i Tippeligaen når 30 serierunder er unnagjort.

- Ja, nå skal vi forhåpentligvis være med å kjempe om medaljer likevel, selv om det har vært en sesong i motgang, avslutter Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere