- Det var perfekt

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Boasson Hagen var meget fornøyd etter å ha fullført lagkameratenes arbeid.

Edvald Boasson Hagen kjørte søndag inn til etappeseier og sammenlagtseier i World Tour-rittet Eneco Tour.

Nordmannen nøyde seg altså ikke bare med seier sammenlagt. Sky-rytteren var også ivrig på en etappeseier, eller der virket i alle fall slik på slutten av etappen.

Inn i siste sving gikk det grådig fort, og både Jurgen Roelandts på plassen foran Edvald og Denis Galimzyanov på plassen bak gikk i bakken. Det samme gjorde flere andre, blant annet Taylor Phinney. Men det gjorde ikke nordmannen.

Velt
- Det gikk for fort, men jeg klarte heldigvis å holde meg på hjula. Det var litt flaks, men jeg hadde bra dekk, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Dermed fikk nordmannen en god luke ned til de nærmeste forfølgerne med noen hundre meter igjen til mål. 24-åringen trengte ikke engang å spurte på oppløpet, og vant med et sekund på resten av feltet.

Det var noe gutten fra Rusbygd var meget godt fornøyd med.

- Det er alltid gøy å vinne. Jeg er fornøyd, dette var artig.

- Perfekt
Og som seg hør og bør takket Sky-rytteren lagkamerat i ren Edvald-stil.

- Vi (laget) har gjort det bra i hele uken, og da er det perfekt å avslutte med etappeseier og sammenlagtseier, begynner han og legger til:

- Jeg hadde ikke klart det uten laget, så en stor takk til dem. Det er ekstra gøy å vinne når de kjører bra, så vi er godt fornøyd.

Philippe Gilbert var den eneste nordmannen fryktet i sammendraget før den siste etappen.

Belgieren angrep med et par kilometer igjen til mål, men i bakkene var det overraskende tamt fra årets beste syklist.

- Han prøvde seg litt, men i den siste bakken kjørte vi så hardt at han ikke hadde kommet seg av gårde uansett. At vi hentet inn bruddet også var perfekt, forteller Edvald om den sterke Sky-kjøringen i siste bakke.

Eneco-spesialist
Med årets seier i Eneco Tour doblet 24-åringen antall sammenlagtseiere i rittet. Han vant nemlig rittet også i 2009, mens det i fjor ble en tredjeplass.

I 2008 kjørte han meget bra med en etappeseiere, og hadde han ikke tapt nesten 15 minutter på en etappe grunnet sidevind hadde han også gjort det bra i sammendraget den gangen.

Så hva er det med Edvald Boasson Hagen og Eneco Tour?

- Det er vanskelig å si, men jeg har vært i god form hver gang jeg har kjørt her, og hatt et bra lag, det hjelper på.

- Passer et ritt som Eneco Tour deg så godt som perfekt?

- Ja, det passer bra. Jeg er god på tempo, og takler også de kortere bakkene bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

VM er målet
Med seieren i Eneco Tour sikret også Boasson Hagen 100 World Tour-poeng, samt at han plukket med seg poeng underveis i rittet. Det betyr at Norge kommer til å få minst tre ryttere med til VM i København

- Jeg har hatt det i hodet, men det har ikke vært hovedfokus. Men det er bra å ta poeng, vi har jo ikke tatt så mange tidligere, forteller Boasson Hagen.

Nordmannen forteller nå at han skal kjøre Vattenfall Cyclassics, GP Ouest France-Plouay og to ritt i Canada (Grand Prix Cycliste de Québec og (Grand Prix Cycliste de Montréal), mens han lader opp til VM.

- Jeg håper jo på best mulig for laget, og det er egentlig meg det skal kjøres for dersom jeg er i form, sier Edvald om de fire rittene.

- VM er målet nå, og det er det jeg lader for nå. Jeg håper rittene i Canada er en god oppladning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.