*Nettavisen* Sport.

- Det var rett og slett trist

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Molde lekte med Jan Kjell Larsen og Stabæk på Nadderud.

12.05.12 18:28

STABÆK - MOLDE 0-5:

Sist gang Molde spilte mot Stabæk på Nadderud stadion, 29. september 2008, tapte de 4-0. Dette var også sesongen hvor Bærums-klubben ble seriemester.

Etter et lite opphold på Telenor Arena er Stabæk tilbake på Nadderud, men de er på ingen måte en kopi av seg selv for fire år siden.

Lørdag var Molde tilbake på Bekkestua, men denne gangen var det de som lekte seg til kalasseier.

- Det var rett og slett trist, sa Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen, som slapp inn flere enkle mål, til TV2s reporter etter tapet.

3-0 etter ni minutter
Tre minutter spilt. Daniel Berg Hestad får ballen på 25 meter, gir den en liten berøring, før han dunker den i målet på halv volley. 1-0 til Molde.

Fem minutter spilt. Davy Claud Angan spilles fri i bakrom og avslutter fra spiss vinkel. Ballen sniker seg mellom beina på Larsen. 2-0 til Molde.

Ni minutter spilt. Joshua Gatt spilles fri av Magnus Wolff Eikrem og løper vertenes forsvar i senk. 3-0 til Molde.

Mens Stabæk-spillerne internt konkurrerte om tittelen «mest tafatt», var gjestene fra Molde lekne og inspirerte. Petter Northug kaller det barneskirenn. Ole Gunnar Solskjær kan godt få lov til å kalle det løkkefotball.

- De er effektive og scorer på sine tre første sjanser. Da var det vel kjørt, sa Stabæk-trener Petter Belsvik etter kampen.

Skuffende innsats
Hjemmelaget kom bedre med i kampen etter hvert, men det var aldri noen tvil om hvor tre poeng ville ende opp. Etter pause økte Angan til 4-0 og Jo Inge Berget til 5-0, og med 16. mai-kampen i bakhodet fant Molde fram årene og kontrollerte inn sesongens første bortepoeng. Det gir en foreløpig tredjeplass på tabellen.

- Vi er effektive og avgjør kampen etter ti minutter. Det gjorde at vi fikk spart beina litt, og har gode opplevelser med oss i det tette maiprogrammet, var Solskjærs kommentar.

Stabæk har ennå til gode å vinne i årets Tippeliga, og selv om dårlig økonomi og mannefall er en liten unnskyldning, har Belsvik mislyktes i å tenne gnisten hos spillerne sine. Mens supporterne på Nadderud sto høylytt oppreist i 90, var det noe halvveis over innsatsen til de mørkeblå spillerne.

Viljen til å blø for drakta kan gjøre et middelmådig lag til et fantastisk lag. Mangelen på sådan sender deg ned i tabellbunnen. Med ett poeng er Stabæk soleklar jumbo, og slik spillerne fremstår på banen, er det jammen en fortjent plassering.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.