*Nettavisen* Sport.

- Det var som en Hitchcock-film

Foto: (Scanpix)

Jürgen Klinsmann hadde hele tiden troen på at Tyskland skulle komme tilbake etter å ha havnet under 0-1. Etter straffekonken hyllet han keeper Jens Lehmann - og laget.

30.06.06 20:58

TYSKLAND-ARGENTINA 1-1 (4-2 e.e.o): Tyskland scoret på sine fire første straffespark, mens Jens Lehmann reddet to av argentinernes forsøk fra 11-metersmerket. Dermed var Tyskland videre.

Hadde troen
- Det var forferdelig spennende for oss på benken. Det var som en Hitchcock-film, men vi trodde hele tiden at vi skulle klare å komme tilbake, oppsummerte Tysklands entusiastiske trener Jürgen Klinsmann etter at seieren var i boks.

Tyskland kom tilbake etter at Argentina tok ledelsen fire minutter etter pause. Kampen gikk til ekstraomganger og straffekonkurranse, der tyskerne for fjerde gang i VM-sammenheng viste seg som det sterkeste laget. Tyskland har faktisk aldri tapt en straffekonk i et VM, og de har vært igjennom en slik prøvelse fire ganger nå.

Dermed lever VM-drømmen videre for det tyske publikummet, som støttet sitt lag på svært energisk vis hele kampen igjennom.

Tyskland møter nå enten Italia eller Ukraina i semifinalen.

Hyllet publikum
- Vi ble løftet fram av et fantastisk publikum. De trodde på oss. Vi visste at vi ville komme tilbake. Vi var sikre på at dersom det ville bli straffekonk, så ville vi gå videre, sa Klinsmann.

- Vi har en veldig sterk tro på oss selv. Dette er et lag som har vokst sammen i løpet av de seks siste ukene, og vi ønsker å bli verdensmestere.

Argentinas trener Jose Pekerman, som etter kampen sa han var usikker på om han vil fortsette eller ikke, sa:

- Det var en veldig spennende kamp. Vi ga vårt beste, men tapte. Straffespark er en konsekvens av en veldig jevn kamp. Det er synd for Argentina, som spilte så godt i dag og i hele VM.

Hyllet Lehmann
- Det er alltid hardest å gå ut på straffer, men vi er veldig stolte av dette laget. Fem av dem kunne fortsatt ha spilt for U21, og de blir støttet av noen fantastiske eldre spillere, skrøt Klinsmann etter kampen, ifølge Reuters.

Og han hyllet keeper Lehmann.

- Når det gjelder straffer, så har vi en veldig sterk tro på Jens. Han visste at han har en egen sans for hvor ballen skal gå.

Keeperen selv tok imidlertid ikke av i like stor grad.

- Å vinne i kvartfinalen er fantastisk for oss. Vi hadde noen supre straffeskyttere, og det er jo forventet at en tysk keeper redder, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.