RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var som et knivstikk i ryggen

Foto: Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Alexander Dale Oen har vært frustrert og oppgitt i vinter.

SOGNSVANN (Nettavisen): Det har vært en lang og tung vinter for Alexander Dale Oen.

- Jeg har vært utrolig frustrert og oppgitt over egen kropp, sier han på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Svømmeren har de siste månedene slitt med skadeproblemer. En nervebetennelse har skapt vansker for 26-åringen i det som nok er hans viktigste sesong i karrieren.

- Som et knivstikk
I slutten av juli er planen at Øygarden-gutten skal kjempe om gull på 100 meter bryst under OL i London. Skaden har imidlertid snudd opp ned på den opprinnelige planen.

- Jeg har fått trent litt, men ikke i nærheten av det jeg skulle gjort. Det er absolutt ikke gunstig med tanke på OL, men jeg håper jeg kan komme styrket ut av dette, sier han.

Dale Oen var nylig i USA og fikk behandling på Mayo-klinikken i Minnesota. Nordmannen har slitt med store smerter de siste to månedene.

- Først trodde jeg det bare var en vanlig belastningsskade, slik jeg ofte får tidlig i sesongen. Men etter hvert kjente jeg en lumringsfølelse. Det var smerte i nakke, hals og ansikt.

- Det var som å få et knivstikk i ryggen. Jeg vil ikke anbefale det. Dette har selvsagt ført til at jeg har måtte tatt det mye med ro, noe som har gjort meg frustrert og rastløs, sier han.

- Har kjedet meg
Den norske svømmeren mener det er altfor tidlig å si om han kan komme i form til sommerens OL, men mener at han i løpet av en og en halv måned må ha vist klar framgang.

- Hadde det vært ett svar, hadde dette vært veldig greit, men det er det ikke. Det er mye som spiller inn. Men tre måneder før OL bør jeg være i form, sier Dale Oen.

- Jeg må bare gjøre det beste ut av det. For å komme i form nå kreves det en helvetes mye trening. Det skal gjøre vondt, mye vondt. Det skal være mye av alt, sier 26-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

De to månedene han har vært skadet har som allerede nevnt vært frustrerende for Dale Oen.

- Jeg kan love deg én ting, og det er at jeg har kjedet meg mye disse to månedene. Jeg har ikke bare ligget på sofaen, men har heller ikke fått gjort det jeg ønsker å drive med, sier han.

Svømmeren står trolig over EM i mai på grunn av skaden, men håper altså være klar til OL. 26-åringen skal i aksjon mot slutten av juli. Han føler seg allerede bedre.

- Smerten har avtatt den siste tiden. Jeg trives ikke i en situasjon der jeg må holde meg i ro, men har skjønt at jeg må holde hestene tilbake for å holde meg skadefri, forteller svømmeren.

Jobber med opplegg
Olympiatoppens lege Ola Rønsen kan fortelle at Dale Oens skade er en skade vi i Norge har svært lite erfaring med hos idrettsutøvere.

- Hos vanlige folk, som ikke trener på toppnivå, kan det ta alt fra tre uker til seks måneder før de er friske, sier legen.

- Men hos en idrettsutøver, som trener hardt og opp mot smertegrensen ofte, har vi lite erfaring med hvor lenge det vil ta å bli frisk fra en slik skade, sier han.

Han forteller at teamet rundt den norske svømmeren nå jobber med å få på plass et opplegg som skal gjøre Dale Oen klar til OL i London.

- Ja, vi jobber med det opplegget nå. Vi må dosere treningen riktig dag for dag og ha et skikkelig opplegg, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere