*Nettavisen* Sport.

- Det var ubeskrivelig deilig

På det tredje forsøket lyktes det endelig for Thomas Skoglund. Haslum-vingen snappet EM-plassen på målstreken.

14.01.08 13:35

Både VM i Tyskland og EM i Sveits foregikk uten Thomas Skoglund i den norske landslagstroppen. Men foran EM på hjemmebane var det 24-åringens navn som sto på Gunnar Pettersens endelige liste.

- Det var deilig, ubeskrivelig deilig! Dette synes jeg var fortjent, sier Skoglund til Nettavisen.

Før helgens turnering i Trondheim og Lillehammer klarte verken han eller konkurrent Jan-Richard Lislerud Hansen å se for seg å bli utelatt fra troppen. Ettersom ingen av dem overbeviste stort under turneringen, fikk nok Skoglunds ti mål mot Polen i forrige uke mye å si for uttaket.

- Trenger et par dager
For Gunnar Pettersen så seg nødt til å gi det ubarmhjertige avslaget til Lislerud Hansen kort tid etter 36-19-seieren over Island.

Les også:Her er EM-troppen!

- Vi fikk beskjeden rett etterpå. Han gikk først en runde og snakket med de som ikke skulle være med, og så snakket han med oss i troppen etterpå.

- Hvordan ble budskapet mottatt blant dem som ikke nådde opp?

- Jeg vet akkurat hvordan de har det, ettersom jeg har fått samme beskjed to ganger før. Det er selvsagt ikke noe morsomt. Men det er én ting som gjelder, og det er å komme seg opp igjen. Man trenger alltid et par dager etter noe slikt, sier Skoglund.

Søndagens EM-uttak bar ikke preg av overraskelser av noe slag. Erlend Mamelund tapte sin kamp mot André Jørgensen (8 mål mot Island), Steffen Stegavik nådde ikke opp som bakspiller, Jarle Rykkje var løsning kun dersom Lars Erik Bjørnsen måtte melde forfall, mens Mathias Holm er tredjekeeper bak Ole Erevik og Steinar Ege.

Tidenes tropp
Norges tropp ser bredere og bedre besatt ut enn før noe tidligere mesterskap, mener Skoglund.

- Ja, jeg kan bare støtte meg til Gunnar Pettersens syn der: At det er den beste og jevneste troppen han har hatt. Vi har latt alle få spille og har vunnet stort sett alt av kamper. Både keeper og andre ledd har fungert. Vi spiller veldig godt i forsvar, samtidig som kontringene sitter.

- Merker dere noe til den gryende håndballinteressen i det norske folket?

- Nei, vi har ikke merket så mye til det ennå. Men man ser hvor mye pressefolk som er med oss på kamper, og da skjønner vi at det er en voldsom interesse for oss. Presset utenfra kommer nok uansett, men vi kan ikke gå rundt å tenke på det.

Norge spiller sin første EM-kamp i Drammen førstkommende torsdag. Da venter gulljagende dansker på Gunnar Pettersens 14 utvalgte.

Les flere håndballnyheter på Nettavisens håndballside!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag