*Nettavisen* Sport.

- Det var utrolig deilig

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Martin Strandfelt lagde hat trick mot Lillehammer.

05.01.13 21:23

STAVANGER OILERS - LILLEHAMMER 3-0:

Stavanger Oilers måtte kjempe hardt for å få hull på byllen mot Lillehammer.

Stavanger har vist storform den siste tiden og har klatret til topps i GET-ligaen, mye takket være Christian Dahl-Andersen og Martin Strandfeldt.

Begge to var sentrale lørdag da Stavanger vant 3-0 og sendte Lillehammer hjem uten poeng.

Lørdag tok det 28. minutter før Stavanger fikk pucken inn bak Ryan Nie i Lillehammer-buret.

- Deilig at det løsnet
Nettavisen snakket med en strålende fornøyd tremålsscorer og Dahl-Andersen lørdag kveld.

- Det var en utrolig deilig og viktig seier. Lillehammer var veldig disiplinerte, og vi brukte veldig lang tid på å score på de, sier Strandfeldt til Nettavisen.

Hjemmelaget kjørte over Lillehammer i kampen, og vant skuddstatistikken til slutt med 54-24. Det vitner om hvor enveiskjørt kampen var.

Stavanger har klatret til topps av GET-ligaen den siste tiden, og leder nå serien 7. poeng foran Lørenskog.

Stavanger møter nettopp Lørenskog førstkommende torsdag.

- Vi har vært meget svake borte denne sesongen, men har levert hjemme. Skal vi vinne serien er vi nødt til å bli bedre på bortebane. Vi skal ut i en vanskelig bortekamp allerede på torsdag borte mot Lørenskog, fortsetter Strandfeldt.

Det er en bekymring som Dahl-Andersen deler.

Vi har vært stabilt gode i nesten hele sesongen, men vi må bli mer stabile på bortebane. Vi må heve det laveste nivået vårt og sørge for at vi kommer godt ut av de neste kampene våre mot Lørenskog og Vålerenga, sier han.

Poengkonger
Dahl-Andersen bidro med to nye målpoeng lørdag. Dermed har han produsert målpoeng i 26. kamper på rad. Han nærmer seg Wayne Gretzkys rekord. Verdens beste ishockeyspiller gjennom tidene klarte 51. kamper på rad med målpoeng.

Dahl-Andersen og Strandfeldt spiller i samme rekke og de ligger på første- og andreplass på poengligaen i GET-ligaen.

Svensken er meget fornøyd med sin rekkekompis.

- Christian har vært vår beste spiller denne sesongen. Han er som en god vin og blir bare bedre og bedre med årene. Jeg er fornøyd med å havne som nummer to i poengligaen, fortsetter han.

Rekkekomisen vil ikke sammenligne seg med en vin, men han er fornøyd med hvordan laget har spilt den siste tiden.

- Det har vært en bra sesong både for laget og meg. Det er en selvfølge at jeg vil vinne poengligaen, sier Dahl-Andersen til Nettavisen.

- Tenker ikke på landslaget
Det har i flere år vært snakk om at svenske Strandfeldt skal skifte statsborgerskap og bli nordmann. Det ville gjort han tilgjengelig for det norske langslaget.

- Det er ikke noe jeg tenker på akkurat nå. Akkurat nå fortjener Dahl-Andersen den plassen mer enn det jeg gjør, så den praten får du ta med han, sier den sympatiske svensken.

Heller Dahl-Andersen fokuserer noe særlig på landslaget.

- Det er ikke noe jeg tenker særlig på. Det er folka rundt meg som snakker om landslaget, og det setter jeg selvsagt pris på. Jeg håper selvfølgelig på sjansen. Jeg vet jeg er mer enn god nok for landslaget, sier han.

- Han imponerer
En annen spiller som har imponert kraftig den siste tiden er Eric Nystrom som til daglig spiller for Dallas Stars i NHL.

Strandfeldt har latt seg imponere kraftig av NHL-proffen.

- Det er utrolig kult å spille på lag med han. Jeg lærer så utrolig mye av han, og han er også en helt utrolig ydmyk person, avslutter svensken.

Søndag er det duket for toppkamp i GET-ligaen når Vålerenga, som ligger på tredjeplass i serien, tar i mot tabelltoer Lørenskog på Jordal Amfi.

I lørdagens andre GET-ligakamp vant Sparta 6-1 hjemme mot Tønsberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.