*Nettavisen* Sport.

- Det var veldig tungt

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Alexander Kristoff holdt på å gi seg underveis, men kom seg gjennom Giro d'Italia.

27.05.12 19:58

To nordmenn fullførte årets Giro d’Italia. Det var Alexander Kristoff og Gabriel Rasch.

Av de to var det Katjusja-rytter Kristoff som har vært mest synlig i TV-ruta. Stavanger-gutten har både kjørt inn gode plasseringer selv, og hjulpet sammenlagthåpet Joaquin Rodriguez. Til slutt var det kun 16 sekunder som skilte Kristoff fra å være med på et vinnerlag i en Grand Tour.

- Det er litt surt. Han (Rodriguez) kjørte en bra tempo, men Ryder kjørte enda bedre, så sånn sett er det fortjent. Han burde tatt litt mer tid i fjellene, men det klarte han ikke. Det er selvfølgelig litt surt når det er så jevnt, men hadde man må forhånd sagt at det ble andreplass hadde vi vært fornøyde. Men litt bittert er det, sier Kristoff til procycling.no.

Fornøyd
Men det er ikke kun den spanske fjellgeiten som har vist seg fra sin beste side i Katjusja. Kristoff har nemlig plukket med seg flere fine plasseringer underveis i rittet.

- Hvordan har giroen vært?

- Ganske bra. Jeg håpet på en seier, men det er vanskelig når laget er bygd opp for sammendraget. Det har vært litt stang ut, men jeg er fornøyd etter den andreplassen.

- Du har fått vist deg godt frem?

- Helt klart. I år har jeg vært nummer to, seks og syv, og vært med i alle spurtene unntatt den hvor jeg falt. Jeg har også jobbet underveis, så jeg har fått vist meg frem.

Holdt på å gi seg
Som spurter er Kristoff vant til at andre drar for han. I årets Giro d’Italia har man imidlertid sett nordmannen taue hovedfeltet på flere etapper. Det tror han kan gjøre han sterkere i tiden som kommer.

- Man blir jo sterkere av det. I HTC vant jo nesten alle ritt, og de dro mye for Cavendish. Man blir ikke sterkere i rittet, men i fremtiden hjelper det.

Fjorårets utgave av giroen ble omtalt som en av de tøffeste, hvis ikke den tøffeste, noensinne. Da var også Kristoff med, og sammenlikner de to rittene på følgende måte:

- Det har vært greiere i år, utenom i går. Da holdt jeg på å bryte, det var veldig tøft. I år har det vært litt mer for spurterne. I fjor var siste mulighet etappe nummer 12, mens det har vært spurt på etappe 13 og 18 i år. Den er mer balansert, men hviledagen kom veldig tidlig, så det ble en lang periode uten hvile. Etappeprofilene var bedre enn i fjor.

Så, hva gjør en sykkelrytter etter at en knalltøff Giro d’Italia er ferdig?

- Nå skal jeg hjem å slappe av. Neste ritt er NM, så jeg får en fin treningsperiode før det. Neste ritt etter det er i utgangspunktet Polen Rundt, avslutter Kristoff overfor procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.