*Nettavisen* Sport.

- Det verste er at det kommer fra vår egen mor

Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix

Christina Vukicevic snakker ut om anklagene mot faren.

27.11.12 11:14

Hekkeløperne Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic holdt tirsdag en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Bakgrunnen for dette er dopingsamtalene deres far, Petar Vukicevic, skal ha hatt med en kollega tidlig på 2000-tallet. Søskenparet sier på pressekonferansen at de har behov for å klargjøre sin rolle i saken. De forteller også at saken i hovedsak er moren, Turid Syftestad, sitt verk.

Hun har blitt beskyldt for å forfalske de mye omtalte e-postene, som har blitt brukt som bevis mot Petar Vukicevic i denne saken.

- Vi er uskyldige parter i dette. Dette er noe mellom foreldrene våre. En konflikt som har vart siden 2003, sier Christina Vukicevic på pressekonferansen ifølge VG Nett.

- Det verste i denne saken er at disse beskyldningene kommer fra vår egen mor. At treneren vår, vår far, er offer for disse beskyldningene er veldig alvorlig, sier hun.

- Ferdig med saken
Christina Vukicevic forteller videre at det har vært mange henvendelser om denne saken den siste tiden, og at hun og broren Vladimir nå vil ha den av veien.

- Denne saken har vært veldig belastende for oss begge. Vi er faktisk en uskyldig part, og har ikke energi til å gi utallige intervjuer. Når vi går ut døren etterpå så regner vi med at vi alltid er ferdig med dette og kan fortsette livene våre privat, sier hun.

Søskenparet legger også til at de gir sin far full støtte i saken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørklund Eirik

- Vi støtter pappa hundre prosent. Han kan se streng ut, men har veldig gode holdninger, sier Vladimir Vukicevic.

Christina Vukicevic forteller at hun ikke har snakket med moren, Turid Syftestad, siden 2003, mens Vladimir ikke har snakket med moren siden 2009.

- Det er bare vi som vet hva hun er i stand til. Disse e-postene må være forfalsket. Vi stoler på pappa, sier Christina Vukicevic.

Under etterforskning
Petar Vukicevic har innrømmet overfor Dagbladet at han forhørte seg om ulovlige dopingstoffer, blant annet veksthormoner, med en trenerkollega tidlig på 2000-tallet.

Saken har fått stor oppmerksomhet de siste ukene og Vukicevic har blitt permittert fra sin jobb som trener i Norges Friidrettsforbund.

Antidoping Norge har blitt koblet inn i saken. Vukicevic vil forbli permittert fram til Antidoping Norge har kommet med en konklusjon i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.