*Nettavisen* Sport.

- Det viktigste skjer til uka

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): Han hadde ventet i ni lange kamper på scoring, men da målene først kom var Markus Ringberg klokkeklar: - Det skjer viktigere ting til uka.

12.06.05 23:52

FREDRIKSTAD-BODØ/GLIMT 3-2: Før årets sesong hadde Markus Ringberg dunket inn 70 mål på 90 kamper for Fredrikstad. I år har det imidlertid vært knusktørt for den oppofrende svensken. Ni kamper. Null mål. Søndag løsnet alt. Akkurat som i de beste eventyrene.

Her får du alle målene - gratis!

Skjegget
Det var hans 100. kamp for Fredrikstad. Skjegget, som han først skulle ta når årets første scoring var et faktum, var 30 dager gammelt. I selve kampen så det håpløst ut. Det var pause, og Bodø/Glimt ledet meget fortjent 2-0.

Men eventyr ender alltid godt. Også dette. Først sørget Ringberg for håp da han dunket inn 1-2.

- Jeg snudde meg for å se om det var noen andre med meg. Det var det jo ikke. Derfor sendte jeg i vei et skudd. Jeg hadde ingen tro på at det skulle gå inn, sa Ringberg.

Men skuddet lurte seg inn ved bakerste stolpe. To minutter før slutt sendte han så hele Fredrikstad til himmels. 3-2. Comebacket var komplett. Måltørken borte vekk.

- Så utrolig deilig. Jeg er så utrolig lettet. Jeg gamblet på å gå foran Fredrik Kjølner, og lyktes. Jeg er så utrolig lettet, gjentok Ringberg. Om og om og om igjen. Og i kveld ryker endelig skjegget.

- Vil du gjøre dette igjen? Spare på skjegget så lenge?

Nei, aldri i verden. Det klør så sinnssykt, sier Ringberg og klør seg i ansiktet.

Pappa igjen
Den perfekte flikken smøg seg inn i nettet på ny. Nok en gang ved den bortre stolpen. Men glem målene. Glem poengene. Sammenliknet med det som skjer neste uke, betyr nemlig målene svært lite for 29-åringen.

- Nei. Jeg skal bli pappa igjen. Sammenliknet med det blir fotball lite, forklarer han.

- Terminen er den 27. juni, men det er på gang nå. Og jeg skal være med på fødselen, påpeker han.

Det betyr at han kanskje ikke er med i cupkampen mot Sandefjord, eller i neste seriekamp mot Molde. Det er heller ikke sikkert at han er i Fredrikstad neste sesong.

- Kontrakten min går ut rett før neste sesong. Vi har snakket litt sammen, og jeg trives i Fredrikstad. Men vi får se hva som skjer. Jeg vil ikke snakke om kontraktsting, sier han.

- Vil kona hjem til Sverige igjen?

Snakker norsk
- Jeg forstår spørsmålet, men vi trives i Fredrikstad. Mer vil jeg egentlig ikke si. Men datteren min, Miranda (2 ½ år), har begynt å snakke norsk. Det er jo for ille, sier Ringberg humrende.

Han vil ikke å si noe om hvilke klubber, og fra hvilke land, som har vist interesse.

Bodø/Glimt-trener Ola Haldorsen var fryktelig skuffet etter kampen, og det med god grunn. Nordlendingene var klart best i 1. omgang, og gikk til pause med en solid 2-0-ledelse. Så raknet alt, marginene vippet motsatt vei, og dermed ble det tap til tross for at de skapte flest sjanser.

Det var typisk utgjort for Glimt da Runar Bergs frispark to minutter før slutt smalt i tverrliggeren og ut.

- Vi må bare erkjenne at vi er et bunnlag per dags dato, sier Glimt-trener Ola Haldorsen.

Marginer imot
Akkurat det har han rett i. Glimt har en tynn stall, sliter med skader og har hatt marginer imot i store deler av årets sesong. Det lukter det trøbbel av.

- Vi vurderer nye spillere, men de vil uansett ikke komme før 1. juli, sier Glimt-treneren.

Trøsten får være at Stian Theting og Stig Johansen kan være tilbake allerede mot Lillestrøm neste uke.

P.S: FFK-trener Egil Drillo Olsen var med på alt frem til søndagens kamp, men droppet å være til stede på selve kampen. I stedet så den hjerteopererte treneren kampen på TV.

P.S 2: Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie måtte gi seg ved pause i søndagens kamp. Han tråkket på en spiker fredag, og slet med det i 1. omgangen. Han er usikker til de neste kampene. Erstatter Alexander Lund Hansen spilte imidlertid meget bra i den omgangen han fikk mot Glimt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag