- Det vil være en enorm risiko å kjøpe Rooney

Foto: Getty Images / All Over Press

Arsenal-legende mener Arsène Wenger ikke bør hente Wayne Rooney.

24.06.13 12:37

Helt siden sir Alex Ferguson avslørte at Wayne Rooney hadde levert inn en overgangssøknad i mai, har spissen vært koblet til en rekke europeiske storklubber. Arsenal er én av klubbene som flørtet med tanken om å hente United-spissen.

Arsenal-manager Arsène Wenger skal blant annet ha sagt at ingen klubber i verden ville sagt nei til Wayne Rooney.

Men nå advarer Arsenal-legende Tony Adams mot å hente den engelske landslagsspissen.

Adams, som spilte for Arsenal i 22 år, mener det vil være en enorm risiko å kjøpe Rooney.

- Jeg er ikke sikker på om Rooney ville ha taklet London, for å være ærlig. Jeg mener det vil være en enorm risiko, sier Adams til talkSPORT.

- Jeg tror ikke det er snakk om penger. Jeg mener det er snakk om hans mentalitet og temperament. London er noe annet. Jeg mener det trengs en annerledes spiller for å takle det, sier Adams.

- Wayne er en fantastisk spiller
Arsenal-legenden tviler derimot ikke på kvalitetene til Manchester United-spissen.

- Det er ingen tvil om at jeg synes Wayne er en super spiller og jeg ville elsket å se ham i Arsenal. Teknisk sett så er han en fantastisk spiller, men jeg er ikke sikker på hans mentalitet utenfor banen og hans profesjonalitet, sier Adams.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg vet at sir Alex Ferguson har håndtert Wayne fantastisk de siste årene og jeg er sikker på at Arsène Wenger ville ha klart det samme, men jeg er ikke like sikker på om jeg ville brukt pengene mine på Wayne, sier Arsenal-legenden.

Kan bli værende i United
Det kan uansett hende at dette ikke vil bli en problemstilling for Arsenal etter at The Guardian kunne fortelle søndag at Rooney vurderer å bli værende på Old Trafford.

Avisen skriver at David Moyes vil sette seg ned med Rooney for å diskutere en ny kontrakt.

Rooney mener han fortjener en kontrakt som betaler han mer enn i dag. Hans nåværende kontrakt gir han rett i underkant av 300.000 pund i uken, eller rundt 2.8 millioner norske kroner.

Grunnen til at Rooney ønsker å bli værende hos seriemesterne skal være at han tror en overgang til en annen Premier League-klubb vil være et steg ned i karrieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.