RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det vil være en liten katastrofe for meg

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Sist oppdatert:
Mika Kojonkoski (47) har mareritt om et medaljeløst VM.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Norsk hoppsport lå nede med brukket rygg i 2002. Roar Ljøkelsøy ble med sin 35.-plass beste nordmann i verdenscupen. Under OL i Salt Lake City samme vinter ble han også beste nordmann, med sin 18.-plass i normalbakken.

Så ble Mika Kojonkoski ansatt.

Ni år etterpå er Norge en av verdens sterkeste hoppnasjoner. Under den 47 år gamle finnens ledelse har Norge tatt 21 medaljer. Både Sigurd Pettersen og Anders Jacobsen har vunnet hoppuka. I forrige VM, i Liberec for to år siden, ble det sølv i lagkonkurranse og bronse til Anders Jacobsen i normalbakken.

Nå står hopperne ved inngangen til VM på hjemmebane, i selveste Holmenkollen. Og Mika Kojonkoski er usikker på hva det norske folk har i vente, selv om han er veldig fornøyd med oppkjøringen i normalbakken i Vikersund i forrige uke.

- Jeg føler at alle har stor kapasitet, men de trenger mer stabilitet for å få det ut. Jeg føler meg veldig bra etter de siste forberedelsene. Hva det betyr, vet jeg ikke.

- Det vil være synd for meg og trist å oppleve et mesterskap uten medaljer. Det vil være en liten katastrofe for meg, erkjenner landslagstreneren.

Under torsdagens pressekonferanse uttalte de norske hopperne at «sølv vil være som gull» i lagkonkurransene, fordi Østerrike har vært suverent best denne sesongen. På spørsmål om hvilke mål de har for VM, svarte de med å fortelle om drømmene sine.

Oversatt til fotballspråk: Det norske landslaget må gjenvinne ballen og komme seg i angrep, hvis det skal bli seier i Holmenkollen.

- Hvor godt mentalt forberedt er hopperne?

- Det er alltid det store spørsmålet. Jeg føler at den mentale forberedelsen og filosofien vi jobber med, er ekstremt sterk. Jeg har tro på den.

- Laget virker å være på defensiven. Enig?

- Jeg kan forstå at du hører det. Det er ingen Petter Northug her. Jeg tror at det skyldes realisme. Vi har ingen dominerende utøver, som langrenn har. Jeg tror det er smart å være forsiktig. Du kan være ellevill optimist, men det er urealistisk.

- Hopperne mener at Østerrike er for sterke. Hva mener du?

- Det er jeg uenig i. Det er jeg sterkt uenig i. For tre uker siden klarte vi å kjempe med dem med tre av fire utøvere. Det var bare én som ikke klarte det – (Bjørn Einar) Romøren mot (Gregor) Schlierenzauer. Det var derfor vi tapte for dem der. På en god dag har vi fire mann. Det tror jeg at vi vil klare. Og da blir det veldig jevnt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere