RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det ville skremt oss å vinne for tidlig

GULLHÅP: Kjetil Borch (t.v.) og Nils Jakob Skulstad Hoff under pressetreff på Årungen rostadion i Ås.
GULLHÅP: Kjetil Borch (t.v.) og Nils Jakob Skulstad Hoff under pressetreff på Årungen rostadion i Ås. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
At Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff ikke har fått toppresultater så langt i sesongen, er omtrent etter planen. I VM i Amsterdam jakter duoen gull.

- Sesongen har vært mer eller mindre en blåkopi av den forrige. Nå har vi jobbet veldig hardt fordi vi ikke har følt at vi har fått resultatene vi ønsket, men vi ser at det er en del av prosessen vi trenger for å komme i form. De siste ukene har vi følt at vi er i gang, sa Nils Jakob Hoff til NTB en drøy uke før VM-starten.

Den tekniske samkjøringen mellom de to roerne har ofte skapt utfordringer. Men som Hoff sier: «Når det løsner, så løsner det så voldsomt».

Det beviste paret i den norske dobbeltsculleren med VM-gull i fjor. I årets EM ble det derimot en sur 4.-plass.

- Nå er det vi som jager og ikke blir jaget. Vi vant VM, men resultatene hittil i sesongen har vært et lite hakk ned fra i fjor. Vi er veldig sultne, og mye skjer fra siste verdenscuphelg til VM, sier Borch.

- Ville skremt oss

Tre internasjonale konkurranser i år har gitt 4.-plass, 6.-plass og 7.-plass. Borch og Hoff lar seg ikke bekymre av den grunn. Snarere tvert imot.

- Vi satser på å være i form når vi skal være i form. Det er fint å vinne i verdenscupen også, men det ville skremt oss mer enn det ville gjort oss komfortable, sier Borch til NTB.

- Vi har generelt prestert bedre i VM enn tidligere i sesongen. Vi trenger lang tid på å kjøre oss inn. Det er veldig kjekt å få denne perioden etter verdenscupen hvor vi kan jobbe tungt, hardt og teknisk for så å slippe opp litt inn mot mesterskapet, utfyller makkeren.

- Hva må til for at dere kan dra fornøyde hjem fra VM?

- Vi drømmer selvfølgelig om gull, og vi vet at vi er i stand til å ta gull. Men vi vet også at vi må få en del til å klaffe. Nå konsentrerer vi oss egentlig om å ro så fort som overhodet mulig og få det til å stemme oss imellom, fortsetter Hoff.

Nærmer seg

De siste ukene har gått med til mer tempotrening og finpussing mot sesongens høydepunkt. Dersom Hoffs trøblete rygg er bra til VM-start, kan det gå hele veien til topps.

Ingen av konkurrentene har skremt de norske tittelholderne.

- Vi har perset på flere distanser her ute, så vi vet at vi har bra toppfart. Vi har perset på styrketrening og kondisjonstrening. Fysisk er vi blitt bedre. Det eneste vi mangler er den lille X-faktoren. Den kommer når vi slipper opp litt på treningsmengden og får inn litt mer tempo og overskuddet vi trenger, sier Hoff.

Borch anslår at Rio-OL i 2016 gir 70 prosent av motivasjonen til å holde på. OL er tross alt «det store» i rosporten. Men sulten er også stor før verdensmesterskapet.

- Den viktigste faktoren er at vi har så ufattelig lyst til å lykkes. Forventningspress eller ei; vi er bare kjempegira på å ro fort, sier Hoff.

Den norske dobbeltsculleren åpner Amsterdam-VM med forsøksheat mandag ettermiddag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere