- Det virker jævlig urettferdig

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Svenske Marcus Hellner skjønner ingenting.

Det har den siste tiden blusset opp en stor debatt rundt det at idrettsutøvere lar seg sponse av store bettingselskap som Unibet og Betsson.

I Norge har utøvere som Mats Zuccarello Aasen, John Arne Riise og Cathrine Larsåsen alle fått kjeft på grunn av sine avtaler med slike selskaper.

Også i Sverige har dette blitt et tema, og langrennsduoen Anna Haag og Emil Jönsson kan neste sesong få startnekt, om de ikke bryter sin avtale med Unibet.

Det er det internasjonale skiforbundet (FIS) som har bestemt at utøverne ikke kan ha slike avtaler.

- Jævlig merkelig
Dette får langrennsesset Marcus Hellner til å reagere. Petter Northugs rival har selv en avtale med pokerselskapet PokerStars, og stjernen vil gjerne beholde den.

- Jeg synes dette høres jævlig merkelig ut, sier Hellner til Norrländska Socialdemokraten ifølge Expressen.

- Jeg kjenner ikke så godt til alt dette. Jeg har bare pratet med John Sares (langrennssjef i Sverige) om det, og fortstått det slik at FIS lar slike selskap sponse sine egne arrangement.

Det mener svensken er dobbeltmoral.

- Da kommer jo likevel logoene til disse selskapene å synes rundt om. Det høres jævlig urettferdig ut. Det virker som de vil sette ned foten for oss, men likevel tjene penger selv, sier han.

- Står for det
Hellner er i bunn og grunn ikke spesielt imponert over måten FIS jobber på.

- Vi utøvere har ikke noe å si. Hva driver de egentlig med? Det burde jo være opp til hver enkelt hvem man ønsker å assosieres med, sier langrennsstjernen.

- Det at jeg liker poker, og velger å fronte det, må jeg selv stå for. Og det har jeg ingen problemer med. Det er en av mine interesser, sier Hellner.

Svensken har ved flere anledninger vært i Monaco og spilt pokerturneringer i regi av PokerStars. Nå kan det imidlertid bli slutt på dette.

- Jeg vet jo ikke helt hva som er reglene. Får jeg reise til Monaco, eller? Da kommer jo folk til å se meg sammen med PokerStars. Det er jo helt klart, sier han.

- Dette høres skummelt ut. Jeg er ikke urolig, men lurer fælt på hva som egentlig skjer, sier Hellner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.