- Dette betyr alt for min karriere

Tim-Robin Lihaug slo Simen Smaadal på poeng i den første helnorske proffkampen i boksing på 13 år. Det skjedde i en fartsfylt og eksplosiv kamp i København natt til søndag.

Tim-Robin Lihaug slo Simen Smaadal på poeng i den første helnorske proffkampen i boksing på 13 år. Det skjedde i en fartsfylt og eksplosiv kamp i København natt til søndag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Lihaug utkjempet Smaadal i skjebnekampen.

Tim-Robin Lihaug slo Simen Smaadal på poeng i den første helnorske proffkampen i boksing på 13 år. Det skjedde i en fartsfylt og eksplosiv kamp i København natt til søndag.

Den norske duellen var spesiell av flere grunner. Men først og fremst var den viktig fordi vinneren fortsatt blir satset på av tyske Team Sauerland.

Lihaug var tidlig i bakken med et kne, men viste seg overraskende sterk i kampen mot en Smaadal som hadde gått svært hardt ut i forkant. Smaadal kjempet hardt for seieren karrieren hans trengte, men han måtte tåle mye juling.

I den tredje runden var Lihaug totalt dominerende og skaffet seg et overtak. Deretter slo Smaadal tilbake i den neste.

I sjette runde var Smaadal i gulvet, men ikke lenger enn at han kom seg opp og kjempet åtterunderskampen helt ut.

Publikummet i København lot seg begeistre over den tøffe og fartsfylte kampen. Den avsluttet et Nordic Fight Night-stevne der Cecilia Brækhus tidligere på natten hadde skrevet seg inn i historiebøkene ved å vinne sitt fjerde VM-belte.

– Betyr alt

Lihaug måtte også tåle noen tunge treffere fra Smaadal, men et enstemmig dommerpanel ga bergenseren seieren.

Den forrige helnorske proffkampen i boksing fant sted da Thomas Hansvoll slo Ole Klemetsen i 2001. I København satt de igjen i hvert sitt hjørne – Hansvoll som medhjelper for Smaadal, og Klemetsen i Lihaugs tid.

En ørliten revansj ble det dermed for «Lukkøye». Og en svært viktig seier for Lihaug, som før kampen uttalte følgende til NTB:

– Kampen betyr alt for min karriere. En seier vil åpne mange dører med tanke på mulige tittelkamper, sponsorer og så videre. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.