RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Dette blir rock 'n' roll

Liker du action og spenning, bør du slå på tv-en i natt.

CANADA - TYSKLAND 8-2: Det ble som ventet ingen spennende utslagskamp mellom Canada og Tyskland natt til onsdag - Canadas hockeyhelter var seks numre for store for tyskerne.

Klokken 01.30 natt til torsdag blir det verre. Langt verre. Da møter Canada det vanskeligste hinderet av alle; Russland.

Det russiske stjernegalleriet består blant andre av Alexander Ovetsjkin, Jevgenij Malkin, Pavel Datsjuk og Alexander Semin.

Dette er den drømmefinalen som ble ødelagt av at Canada ikke klarte å vinne Norges gruppe.

- Det er ikke så ofte det spilles sånne kamper. Det er VM hvert år, og det er også store kamper, så klart, men når det blir OL hvert fjerde år og man samler alt tungt hockeyarsenal som finnes i hele verden, og så løper disse inn i hverandre allerede i kvartfinalen. Det laget som ryker ut, reiser herfra med halen mellom beina, sier hockeyeksperten Niklas Wikegård til Sveriges Television.

- Jeg tror at det blir rock 'n' roll. Det blir full fart! Det kommer til å smelle! lover den tidligere Djurgården-treneren.

«Louuuuuuu»
Canada valset over Tyskland med den størst enkelhet, og trener Mike Babcock fordelte istiden veldig jevnt, slik at ikke stjerner som Sidney Crosby og Jarome Iginla skulle slite seg ut.

Publikum i Canada Hockey Place i Vancouver benyttet for øvrig enhver sjanse til å hylle Roberto Luongo - Vancouver Canucks-keeperen som overtok keeperplassen på Canada fra Martin Brodeur. Hver gang Luongo reddet et skudd, svarte fansen med et unisont «Louuuuuu» - som enkelte kommentatorer nok forvekslet med den mer vanlige «buu».

Joe Thornton, Shea Weber, Sidney Crosby, Jarome Iginla (2), Mike Richards, Scott Niedermayer og Rick Nash scoret kanadiernes mål mot Tyskland, som reduserte gjennom Marcel Goc og Manuel Klinge.

Men dette var oppvarming. Gullkampen starter nå.

Tror på Russland
Wikegård har faktisk en følelse av at Russland vinner mot Canada. Det vil i så fall utløse en nasjonal landesorg hos den olympiske vertsnasjonen.

- Jeg tror på Russland. Jeg synes ikke at Canada ser så harmonisk ut, jeg synes at de slipper til sjanser for lett. Det ser ikke veldig bra ut. Målvaktsspillet har vært middels, og (Chris) Pronger er en stor sikkerhetsrisiko hver gang han er inne. Hver gang motstanderne har hatt en stor sjanse, har Pronger vært utpå der, sier Wikegård.

Sidney Crosby mot Alexander Ovetsjkin blir den store duellen i kampen - duellen mellom verdens antatt to beste spillere. Da de to superstjernene møttes i NHL-sluttspillet i fjor, scoret både Ovetsjkin og Crosby hat trick i samme kamp, for henholdsvis Washington Capitals og Pittsburgh Penguins. Crosbys pingviner vant både den kampserien og hele sluttspillet.

- En stor utfordring
Nå er lagkameratene Jevgenij Malkin og Sergej Gontsjar blant dem som skal forsøke å stoppe Crosbys drøm om OL-gull.

- Det er en stor utfordring. Russland er et godt lag, og vi kjenner alle til rivaliseringen. Det blir en god test, men vi får bygge på denne kampen, sier Crosby til Sveriges Television.

- Hva tenker du om duellen med Ovetsjkin?

- Jeg tenker ikke så mye på det. Dette handler om to lag som ønsker å komme til samme sted. Faktum er at bare ett lag kommer dit. Jeg kan ikke fokusere på det. Vi har spilt nok mot hverandre til å vite at begge ønsker å vinne, sier Crosby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere