*Nettavisen* Sport.

- Dette bør bli bra

Foto: Getty Images/All over Press

Sjekk hvem som er trenere i neste sesong av The Ultimate Fighter.

17.10.12 08:48

UFC lett tungvektsmester Jon Jones og Chael Sonnen blir trenerne på den kommende sesongen av The Ultimate Fighter.

The Ultimate Fighter er et reality-program, hvor vinneren av hver sesong stikker av med en UFC-kontrakt. Trenerne møtes også til kamp på finaledagen.

- Ikke vær redd, Jones
UFC-president Dana White ser fram mot den nye sesongen og ikke minst kampen mellom Jon Jones og Chael Sonnen.

- Dette bør bli bra. Jon har akseptert kampen. Han vet at fansen vil se den, sier White til Los Angeles Times.

Jones ble tilbudt å møte Sonnen allerede forrige måned da Dan Henderson måtte trekke seg på grunn av en skade. Jones takket imidlertid nei fordi han ble tilbudt kampen på svært kort varsel og mente han ikke fikk forberedt seg optimalt.

Det fikk Sonnen til å starte en tirade mot lett tungvektsmesteren på Twitter.

- Jeg vet at du aldri vil møte meg. Ikke vær redd, men i hodet ditt kommer jeg alltid til å være monsteret i skapet ditt, lille JJ, skrev Sonnen blant annet.

Snakket seg til toppen?
Jones svarte med at han mente at Sonnen ikke fortjente en sjanse på tittelen og at den eneste grunnen til at han fikk møte Anderson Silva til to tittelkamper i vektklassen under, var fordi han hadde snakket seg til toppen.

Jones får nå støtte av Forrest Griffin, som egentlig skulle møte Sonnen i november. Den kampen blir nå avlyst på grunn av Sonnens deltakelse i The Ultimate Fighter.

- Jeg er ikke sint på ham. Hvorfor fighte deg til toppen når du kan snakke deg til toppen, sier Griffin til UFC Tonight.

Basert på sportslige prestasjoner, skal det godt gjøres å argumentere for at Sonnen fortjener sjansen til å utfordre Jones om tittelen foran for eksempel Alexander Gustafsson, men det er liten tvil om at en kamp mellom den kontroversielle Sonnen og Jones, vil selge bra og at det er en kamp mange fans vil se.

Filmingen av den 17. sesongen av The Ultimate Fighter begynner i slutten av denne måneden og sendes fra starten av neste år. Det er mellomvektere som skal i ilden i årets sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.