*Nettavisen* Sport.

- Dette er akkurat som i England

Foto: Kent Skibstad / SCANPIX

Åge Hareide forstår ikke kritikken mot at han, og ikke trener Pep Clotet, skal uttale seg til pressen.

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): I Viking har Åge Hareide gått fra å jobbe som trener til å jobbe som manager. Dette følger den samme engelske modellen som Ole Gunnar Solskjær har innført i Molde.

Og Hareide ser det som naturlig at det er han som skal uttale seg til pressen, ikke trener Pep Clotet – akkurat som manager Solskjær gjør Molde.

- Det er viktig å ha én mann som uttaler seg til pressen. Det er helt vanlig, sånn som vi er organisert, i og med at du (manageren) er sportslig ansvarlig og har ansvaret for kampene, sier Hareide til Nettavisen.

- God i engelsk
Mange reagerte da Hareide uttalte at Clotet ikke skulle få snakke med pressen fordi det kunne føre til misforståelser ettersom han snakker spansk. Følger man den tankegangen, er det også naturlig å spørre seg om det ikke også vil kunne oppstå misforståelser på treningsfeltet.

- Nei, det er ingen problemer der. Vår nye trener snakker bra engelsk, så det går helt fint, forteller Rune Jarstein (27) og Valon Berisha (18) til Nettavisen.

De to Viking-spillerne ankom Bangkok i Thailand i natt, norsk tid, sammen med resten av landslaget. Berisha vil ikke mene noe om at lagets trener ikke skal uttale seg til pressen. Han har heller ikke merket så mange endringer etter at Hareide gikk over i managerrollen.

- Nei, foreløpig har jeg ikke merket noen endringer. Åge er vel ikke like mye på treningsfeltet som tidligere – men foreløpig ingen merkbare endringer i måten å trene på.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ikke noe problem
Førsteinntrykket av Pep Clotet er for øvrig meget bra, forteller den unge Vikingspilleren.

- Han virker som en dyktig trener og flott person. Overfor oss har han sagt at han synes nivået vårt er bra – selv i forhold til nivået i Spania – og det er jo en fin tilbakemelding.

Åge Hareide bekrefter at Clotet er god i engelsk. Frykten for kommunikasjonsproblemer er nok litt overdrevet.

- Han forstår også veldig godt norsk og svensk, så det er ikke noe problem i det hele tatt, mener Hareide.

Vikings manager kvittet seg nylig med både Tommy Knarvik og Bengt Sæternes. Det betyr ikke at spillerstallen er komplett.

- Vi skal ha flere spillere inn. Vi er litt lave, så vi må ha litt høyde og fysikk. Det er kanskje først og fremst en defensiv midtbanespiller vi trenger, mener Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.