RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Dette er bare starten

Sist oppdatert:
INZELL (TV 2 Nettavisen): Peter Mueller mener den fremragende innsatsen i skøyte-VM bare er begynnelsen på et langt kapittel med norsk suksess.

Norge tok totalt fem VM-medaljer i Inzell, og avsluttet med gull til Rune Stordal og bronse til Even Wetten på gårsdagens 1500 meter. Suksesstrener Peter Mueller lover at dette bare er starten på en lang rekke triumfer i skøyte-sirkuset.

Mye bedre
- Dere har ikke sett det beste ennå. Vi er mye bedre enn alle de andre nasjonene. Dette er bare begynnelsen for oss, slår amerikaneren bestemt fast overfor TV 2 Nettavisen.

Eller som han sier det på morsmålet: - You ain't seen nothing yet!

Mueller er ikke overrasket over den fremragende VM-innsatsen, men innrømmer at medaljene kanskje kom tidligere enn først antatt.

- Vi har hele tiden hatt våre øyne på Torino-OL. Og det har vi fremdeles. Men akkurat nå kan vi feire at VM ble vårt, og ta med oss dette på veien, hevder Mueller.

Og legger til:

- I Torino skal vi bli beste nasjon. Det blir ikke vanskelig, ettersom vi allerede er verdens beste skøytenasjon.

Tar ikke æren
Den amerikanske treneren, som tidligere har hatt stor suksess med det nederlandske landslaget, får massiv skryt fra utøverene på det norske landslaget.

Både Rune Stordal, Øystein Grødum og Even Wetten har i tur og orden dedikert sine gullmedaljer til den fargerrike treneren.

Men Mueller selv vil ikke ta æren for det norske skøyteeventyret. Snarere tvert imot.

- Jeg har ikke hatt noe å si for den norske suksessen. Det er 100 prosent utøverene som må ta æren. Husk at det er ikke jeg som går på skøyter og tar medaljer, mener han.

Sportssjef Finn Aamodt er imidlertid av en annen oppfatning.

- Peter er en av de beste trenerne jeg har møtt. Han har en enorm evne til å få det beste ut av hver enkelt utøver, sier sportssjefen bestemt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere