- Dette er den ultimate testen

Foto: Getty Images / All Over Press

Tutta stortrives under press.

25.06.13 08:22

Suzann Pettersen (32) beskriver US Open som den ultimate testen for en golfspiller. Hun føler seg ekstra skjerpet i de store turneringene.

- Ultimate testen
Denne uken fortsetter Tutta jakten på en ny majortittel når US Open spilles i Southampton i delstaten New York fra torsdag til søndag. 32-åringen mener den prestisjetunge turneringen er det største en kan vinne i kvinnegolfen.

– Ja, det er vel løgn å si at det ikke er det. Alle majorer er kule, men US Open er den ultimate testen. Det er ikke kun banemessig, men for min del også fordi det er en tålmodighetsprøve. Det krever utrolig mye fokus og energi. Det handler om å spare og lade batterier mest mulig fram til torsdag og ikke la seg stresse, forteller oslojenta til NTB.

Pettersen trives godt under press. Hun vant sin hittil eneste majorturnering i 2007 (LPGA-mesterskapet).

– Jeg synes det er kult når det kreves maksimal konsentrasjon fra start til mål. Dette er en bane der par er en god score. Det blir en morsom test, som er kjempekrevende og har mange utfordringer. Den som klarer å minske feilene sine, kommer til å gjøre det bra, forteller den norske verdenstreeren.

Lukrativ
US Open er den eldste turneringen på LPGA-touren. Sammen med den ferske majoren Evian Championship har turneringen også den største premiepotten på 19,75 millioner kroner (3,25 millioner dollar). Vinneren stikker av med 3,5 millioner kroner.

Med én seier og flere andre topplasseringer har Tutta hatt en innbringende sesong så langt. Hun har spilt inn 5 millioner kroner og ligger på tredjeplass på tourens pengeliste.

I generalprøven sist helg endte Suzann Pettersen på sjuendeplass etter en god sisterunde. Hun innrømmer at tankene ofte vandret til US Open i løpet av turneringen i Arkansas.

– Det var en bra oppkjøring, og det er alltid godt å vite at ting fungerer. Egentlig gikk jeg kun og tenkte på banen denne uken, sier Pettersen.

Hun har aldri spilt turnering på årets US Open-bane, men har fått noen viktige treningsrunder der og føler seg godt forberedt.

– Jeg var her mandag og tirsdag sist uke og spilte tre fulle runder. Det er en bane som krever mye, og det skader ikke å ha sett den mange ganger. Jeg tror det blir bra, sier en offensiv Tutta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.