RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er det råeste Northug har gjort noensinne

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Petter Northug utklasset verdenseliten på tremila i Davos.

For første gang på flere år på ble en tremil kombinert med intervallstart i verdenscupen i langrenn. Petter Northug har ingen strålende merittliste på intervallstarter, ei heller i Davos, men i de sveitsiske løypene lørdag beviste den norske skikongen at han definitivt har bedret jaktegenskapene, og knuste resten av verdenseliten. Andremann var hele 51 sekunder tregere.

- Dette er det råeste Northug har gjort noensinne, utbrøt kommentatorene på NRK da trønderen nesten uberørt gikk over målstreken.

- Jeg hadde litt å gå på, sa Northug til NRK etter den suverene seieren.

- Når du er så feit som meg må du kjøre hardt nedover
Marcus Hellner åpnet knallsterkt og ledet med 17 sekunder på Northug ved første mellomtid. Svensken, som har en historie med å åpne for hardt, ble etter hvert ingen konkurranse. Fra 15 kilometer og inn var Northug suverent raskere enn de andre løperne. I mål var han nesten minuttet foran andremann, franske Maurice Manificant. Lukas Bauer ble nummer tre.

Northug, som før tremila uttalte at det var «mission impossible» å vinne, var fornøyd med taktikken.

- Jeg visste at jeg var i bra form og hadde gode bein, så et lite håp var det, jo. Jeg hadde fokus på å gå jevnt oppover, og så gå det jeg hadde ned til stadion.

- Når du er så feit som meg må du kjørte alt du har nedover, sa den frittalende trønderen, som med seieren økte sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Sterk norsk innsats
De norske damene gikk tidligere på dagen inn til firedobbelt på 15-kilometer, og det snakkes mye om at Marit Bjørgen og co. er langt mer overlegene enn det de norske herrene er. På tremila kom imidlertid beviset på at flere nordmenn kan kjempe i toppen i det mannlige langrennssirkuset. Martin Johnsrud Sundby, som har slitt med hjerteproblemer i sesongoppkjøring, gikk inn til en knallsterk femteplass, tett etterfulgt av nykomlingen Petter Eliassen på sjetteplassen.

Finn Hågen Krogh ble nummer 44, mens Tord Asle Gjerdalen måtte bryte. Sjur Røthe stilte ikke til start som følge av sykdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere