*Nettavisen* Sport.

- Dette er dritkjipt

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): - Jeg har sett på denne datoen og trent for den i fire-fem år. Jeg klarer ikke å forklare hvordan jeg føler meg akkurat nå, sier Jens Arne Svartedal til TV 2 Nettavisen.

22.02.05 14:13

Klikk her for å se intervju med Svartedal (gratis)

Svartedal var kanskje den største favoritten til å ta gull på dagens herresprint i Oberstdorf, men søndag ble han syk. I løpet av mandagen følte han seg bedre, og i går kveld var han innsilt på å gå sprinten. Helt til magen igjen slo seg vrang ved 04.30-tiden i dag morges.

Ga opp
- Jeg hadde et par uheldige dobesøk. Da skjønte jeg at dette ikke ville gå. Jeg prøvde å ta en joggetur rett før klokka åtte, men måtte til slutt bare gi opp, sier Svartedal til TV 2 Nettavisen.

Sprint-gullet var Svartedals store sjanse til å vinne et VM-gull. Det er lenge til neste gang det blir arrangert sprint klassisk i et stort mesterskap.

- Jeg er fullstendig klar over det. Jeg har trent for dette i fem år, sier han.

Optimal oppladning
Svartedal sier selv at han har hatt en optimal oppladning til dette mesterskapet. Med unntak av sprinten i Reit Im Winkl, der han ble slått ut i prologen, har alt vært som det skulle i forkant. Helt til søndag, da magen slo seg vrang.

«Idrett er ikke så viktig» og «det verste som kan skje, er at du kommer sist», har Jens Arne Svartedal sagt tidligere. I dag kan han ikke engang stille til start. Og han innrømmer at idrett ER ganske viktig.

- Det betyr mye. I dag skal jeg ikke gjøre noe annet enn å deppe, sier en betuttet Svartedal.

Aktuell for femmila
29-åringen er fortsatt aktuell til den klassiske femmila, men det sier seg selv at en kropp som har vært syk i noen dager, trenger tid til å komme tilbake.

- Hvis jeg skal gå femmila, må jeg bli frisk nå med en gang, sier Svartedal, før han setter seg til rette foran TV-skjermen.

- Jeg må jo se hvem som skal bli verdensmester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.