Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er en sinnssyk løype

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Svindal nest raskest i Kitzbühel.

Aksel Lund Svindal sa det var vanskelig og humpete, men likevel var han stort sett fornøyd med det han presterte på utforgjennomkjøringen i Kitzbühel torsdag.

Han ble utklasset av amerikanske Bode Miller på toppen, men Miller var i en klasse for seg og slo knockout på alle konkurrentene øverst i traseen. Han traff 100 prosent på linjen. Det klarte ikke Svindal.

- Det var ikke bra på toppen, men jeg kjørte veldig bra i den nederste halvdelen av traseen, så jeg må vel si at jeg er brukbart fornøyd med dette, sa Svindal til NTB.

Store tidsmarginer
Han kjørte inn til nest beste tid, men var 96 hundredeler bak Bode Miller i mål. På den annen side hadde Svindal 1,39 sekunds margin til østerrikeren Hannes Reichelt på tredjeplass.

Kjetil Jansrud klarte åttende beste tid og var 2,98 sekunder bak Miller, men han var ikke mer enn 63 hundredeler fra tredjeplassen, for Miller og Svindal var suverene.

Løperne kjørte fra normal start torsdag, men de ble sendt utenom hoppet over Hausbergkanten og skråkjøringen. Det gjorde at avslutningen ikke ble så slitsom og utfordrende som vanlig.

- Selv om avslutningen er gjort om litt, er dette en sinnssyk løype. Det var vanskelig å kjøre her, for det ristet og var urolig hele veien, sa Svindal.

- Utfordrende
- Den ekstra svingen som var lagt inn mot slutten av traseen vi kjørte i dag var ikke så vanskelig, men det var utrolig vanskelig og utfordrende på toppen. Uansett hvilken trasé vi kommer til å kjøre lørdag, er det helt klart at den som skal vinne må gi alt, fortalte Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde fikk ilddåpen sin i Hahnenkamm-traseen i torsdagens treningsomgang. Han kom seg vel gjennom og kjørte inn til 48.-plassen, 5,91 sekunder bak Bode Miller.

Det skal kjøres slalåm i Kitzbühel fredag, utfor lørdag og superkombinasjon med super-G og slalåm søndag. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!