*Nettavisen* Sport.

- Dette er en stor dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heming tok nok et stafettgull.

23.01.14 16:05

- Jeg holdt statistikken ved like. Jeg har tatt gull i NM hvert eneste år siden 2006, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter Hemings stafettgull i Lillehammer søndag.

26-åringen tok sitt første NM-gull i lagsprint i Vadsø NM del 2 i 2006. Samme år tok Heming bronse på stafetten. Totalt har Oslo-jenta 11 NM-gull, fem av dem i individuelle øvelser.

Søndagens seier kom sammen med klubbkameratene Tuva Toftdahl Staver og Ragnhild Haga.

Det var ingen selvfølge at Jacobsen i det hele tatt skulle gå søndagens stafett, men klubbfølelsene vant igjen. Landslagsløperen er rett og slett glad i NM.

- Selv om flere i landslagsledelsen mente at jeg burde holde meg hjemme siden vi reiser til Seiser Alm på OL-precamp mandag, så angrer jeg ikke. Dette gir meg en energiboost. Artig at også Hemings andrelag ble nummer tre. Jeg har mye med dem å gjøre, og vi trener også i lag. Det er gøy å prestere sammen. Jeg liker NM. For oss er dette en stor dag, sa Jacobsen.

Bedre
NM startet bare sånn passe for løperen som tok annenplassen sammenlagt i årets Tour de Ski. Torsdag ble hun nummer fire på 10-kilometeren i klassisk. Kroppen spilte ikke på lag. Følelsen var langt bedre da hun tok annenplass i skiathlon lørdag. Søndagens etappe var av det svært solide slaget. Da var hun flere hakk bedre enn konkurrentene.

– Jeg har vært veldig sliten etter Tour de Ski, men begynte å ligne meg selv under sisterunde lørdag. Da fikk jeg beskjeden jeg trengte til å bestemme meg for å gå stafetten. Nå kan jeg reise til precampen med trygghet om at formen er veldig bra. Dette lignet litt av det jeg gjorde i Tour de Ski, mente jenta som med nokså stor sannsynlighet kommer til å hanke inn flere NM-gull.

OL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen kan komme til å gå stafett for Norge i OL også. Det ville hun ikke spekulere i søndag.

- Det er vel ingen uttak på distanserennene i OL som er klar, og i hvert fall ikke stafetten.

Oppdal smatt imellom Hemings to beste lag og tok sølvet søndag.

Dette er stafetthistorikken til IL Heming i NM-sammenheng.

2014: Gull
2013: Sølv
2012: Sølv
2011: Gull
2010: Gull
2009: Gull
2008: Ikke topp 6.
2007: 4.-plass
2006: Bronse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag