RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er et komplett mannskap

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Rutinen ble kastet ut i Øster Hus-Ridley for å skaffe rom til morgendagens sykkelstjerner.

SANDNES (procycling.no): Brødreparet Michael og Christofer Stevenson fikk beskjed om å finne seg nye arbeidsgivere. Selv ikke Roy Hegreberg, sportsdirektørens egen bror, ble spart og i stedet overtalt til å la sykkelen stå i garasjen - for godt.

I stedet ble fokus vendt mot regionens lokale talenter, i håp om at morgendagens norske sykkelproff skal finnes rett utenfor stuedøra.

- Hovedmålet er å få ryttere ut i Europa. Vi har ikke lyst til å beholde rytterne i all evighet, og de ønsker ikke det selv, heller. Den dagen vi får den første rytteren videre fra oss, får vi den stjernen som vi mangler per dags dato. Det er kun Joker Merida som har det.

- Men du må ha de rette ryttertypen. Roy (Hegreberg) hadde litt av det, men han var rett og slett for gammel. Så enkelt kan det sies, forteller Morten Hegreberg til procycling.no

Den nye vinen
Onsdag kveld ble Team Øster Hus-Ridley presentert foran 2012-sesongen. Laget består av ni mann i alderen 19 til 22 år. Man har med andre ord sydd sammen et fullblods U23-mannskap.

Med unntak av Frans-Leonard Markaskard (tidligere Raumerrytter og Ringeriks-Kraft) og bergenseren Filip Eidsheim, har alle de andre bakgrunn fra enten Sandnes SK eller Stavanger SK.

- Har du hatt et sterkere og mer talentfullt mannskap tidligere?

- Jeg har vel ikke det. Det jeg ser nå, kanskje med unntak av det første året med Christer Rake, at vi ikke har hatt et mannskap som går såpass bra oppover. Det er et enda større talentgrunnlag, og de viser bedre form enn de har hatt tidligere. Det er et mer komplett mannskap. Vi har gode avsluttere, vi har folk som går godt oppover, vi har kjøresterke folk og vi har folk som er taktisk smarte. Vi har et lag som kan dekke opp alle faser i rittet.

Garantert fire mann til Flandern
Et god mål på dette er landslagets U23-uttak som kom på nyåret.

Her ble det nemlig klart at av de åtte rytterne som befinner seg i bruttotroppen til Flandern rundt, La Côte Picardie og ZLM-Tour, er seks av dem fra Øster Hus-laget.

- Det betyr jo at jeg får fire av seks mann til Flandern rundt, uansett. Det er en fjær i hatten for oss. Det viser at rytterne våre har nivået inne for å oppnå resultatene både jeg og landslaget ønsker seg. Jeg håper også det gjør at vi samler inn nasjonspoengene som trengs til Tour de L’Avenir, og at vi gjør det godt i VM, sier Hegreberg til procycling.no.

Her er Øster Hus-Ridleys sesongplan!

I hovedsponsorens lokaler i hjerte av sykkelbyen Sandnes, ble Hegrebergs ryttere, støtteapparat, utstyrspakke, rittprogram og målsettingen presentert onsdag kveld.

Hegreberg fortalte at laget hans skal vinne U23-fellesstarten i NM, kjempe om seieren også i eliteklassen, være et av Norges beste lag gjennom 2012-sesongen og kvalifisere mellom fire og fem mann til U23-VM i Limburg og ungdommens Tour de France (Tour de l’Avenir).

Sikret seg stortalenter
På tampen av fjorårssesongen lyktes det rogalendingene å stable en treårig sykkelsatsing på beina.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TALENTFULLE: Frans-Leonard Markaskard (til venstre) vil bli satset på i spurten denne sesongen, mens sportsdirektøren har stor tro på klatreferdighetene til Håvard Blikra. 20-åringen ankom fra Stavanger SK i løpet av 2010-sesongen.
TALENTFULLE: Frans-Leonard Markaskard (til venstre) vil bli satset på i spurten denne sesongen, mens sportsdirektøren har stor tro på klatreferdighetene til Håvard Blikra. 20-åringen ankom fra Stavanger SK i løpet av 2010-sesongen.

Da det var klart, gjensto bare underskriften til stortalentene Fredrik Strand Galta og Sven Erik Bystrøm fra Stavanger Sykleklubb.

- Målet vårt er å sende ryttere videre ut i proffverdenen. Samtidig ønsker vi å utvikle laget til et bli et flaggskip, både lokalt og regionalt, fortalte Hegreberg som åpenbart er stolt å ha fått et lokalt alternativ på plass, i stedet for å måtte slippe talentene ut av regionen, slik det skjedde både med Rake og Stian Remme (sistnevnte er opprinnelig fra Fana, men syklet for Team Sparebanken Vest, før han endte opp hos Joker Merida).

- Det manglet ikke på interesse
Bystrøm forteller at han heller ser utover landegrensene når han skal finne seg en ny arbeidsgiver ved neste korsvei i karrieren.

- Vi hadde valget i høst om vi ville gå til Østlandet eller å bli her. Jeg fant ut at jeg skulle bli her. Jeg har veldig stor tro på opplegget her med sponsorene og det lokale engasjementet. Jeg gir det en sjanse, og så langt ser det utrolig bra ut.

- Man vet aldri hva som skjer i framtiden. Ting kan skje både med sponsorer og diverse annet, men jeg er innstilt på å kjøre for dette laget og forhåpentligvis blir jeg proff om noen få år.

- Hva kan du si om interessen fra andre lag?

- Den var veldig god, men tilbudet Øster Hus kunne stille opp med, var vel så bra. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg skrev under her, sier Bystrøm til procycling.no.

Vi vil legge ut flere artikler fra lagpresentasjonen i Sandnes på procycling.no i ukene som kommer!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere