*Nettavisen* Sport.

- Dette er framtidas fellesstart

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Vegard Ulvang jubler over femmila i Granåsen. Og får støtte av Tobias Angerer.

GRANÅSEN (Nettavisen): Petter Northugs suverene spurter i VM satte i gang en ny debatt om femmilsløp bør avvikles som fellesstart, eller om Det internasjonale skiforbundet (FIS) bør gjeninnføre intervallstart på den lengste langrennsdistansen.

Kronargumentet har vært at det ikke skjer noe i løpet av de første 48 kilometerne. Og til slutt vinner Northug.

- Jeg fulgte med de første 15 minuttene av femmila i VM. Så sovnet jeg og våknet etter en time. Jeg hadde ikke gått glipp av noe, sa svenske Anders Södergren til Adresseavisen lørdag.

Les alt om verdenscupavslutningen i langrenn her!

Northug for suveren
- Det kan godt hende tyskerne og italienerne endrer mening nå som Norge har fått fram en løper som Petter Northug. Alle skjønner at han kommer til å bli en farlig mann på fellesstarter i mange år framover, sa Vegard Ulvang, som er leder i den internasjonale langrennskomiteen, til Nettavisen tidligere i uka.

Han siktet til at mellomeuropeere tradisjonelt har vært positive til fellesstart.

Men kanskje kan lørdagens klassiske femmil i Granåsen bidra til å sikre fellesstarten videre liv. For i de knalltøffe løypene sprakk feltet tidlig opp. Elementer som innlagte spurter og skibytte bidro ytterligere til spenningen.

- Jeg mener dette er framtidas fellesstart, sier Tobias Angerer etter løpet. Tyskeren som ble nummer to mener den tøffe løypa og de innlagte spurtene løftet rennet.

- Et utrolig skirenn
Angerer får full støtte av Vegard Ulvang.

- Dette var helt fantastisk. Vi fikk spenning fra første stavtak, utmattelse ved målgang, den beste vant, Petter Northug lagde kjempeshow på de innlagte spurtene og vi hadde spenningen om verdenscupen sammenlagt. Et utrolig skirenn, fastslår Ulvang.

Men uansett hvor spennende rennet ble, mener vinner Sami Jauhojärvi at hele øvelsen bør avskaffes.

- Femmil bør alltid avvikles med intervallstart, sier Jauhojärvi.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.